Kristali, Zoster i Pips, Chips & Videoclips u Novom Sadu i Beogradu


Koncert: Kristali, Pips, Chips & Videoclips i Zoster @ Dom omladine, BeogradProvedite atipičan vikend u Novom Sadu (13.02.2015. SKCNS Fabrika) i Beogradu (14.02.2015. Dom omladine), za Dan zaljubljenih! S vama će biti Kristali, koji će vas povesti na kratko putovanje kroz vreme uz njihove bezvremenske pesme, Pips, Chips & Videoclips, jedinstvena pojava na regionalnoj muzičkoj sceni, istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni, i Zoster za koji se na nedavnim koncertima u pomenutim gradovima tražila karta više. Zašto je tako bilo, uverite se i sami.

Beograd, Zagreb i Mostar oduvek su imali kulturološke poveznice, a bendovi Kristali, Pips, Chips & Videoclips i Zoster imaće priliku da učvrste veze između pomenutih gradova i država, i da pokažu koliko geografska određenost ima uticaja na muzičke stilove koje bendovi iz tih gradova i država neguju.

Beogradski sastav Kristali nedavno je održao koncert za pamćenje povodom dvadeset godina rada, pred vidno raspoloženom publikom koja je čitah njihov dosadašnji opus pevala zajedno sa bendom. Aktuelni singl i – kako su ga brojni kritičari nazvali – letnji hit „Divan dan“, uvertira je u novi album na kome bend uveliko radi.

Na krilima rasprodane male dvorane Doma Sportova u Zagrebu popularni Pipsi će imati priliku da se na pravi način predstave publici u Srbiji.

Bend koji svakom svojom svirkom ostaje odličan, pred publikom u Srbiji izvešće plejadu nekih od najvećih i najvažnijih pesama u svojoj diskografiji počevši od debitantskog klasika Shimpoo Pimpoo, pa sve do aktuelnog i hvaljenog Walt-a.

U svoj prebogati dnevnik rada Pipsi su upisali i ovogodišnju nagradu Porin za najbolji album rok muzike koji je pripao albumu Walt

Za nedavne koncerte mostarskog benda Zoster u Novom Sadu i Beogradu karte su se tražile mesec dana unapred, te je pored koncerta u Crnoj kući, dan kasnije u prepunoj sali Amerikana Doma omladine, bend odsvirao još jedan, dva dana kasnije, u klubu Lazino tele.

Album Srce uzavrelo koji će publici doneti ukupno deset novih pesama, najavljen je singlovima „Gavrilo“ i „Brod koji tone“ i posle brojnih odlaganja, očekuje se njegov definitivan izlazak polovinom januara.

Ulaznice za novosadski i beogradski koncert će biti puštene u prodaju od ponedeljka, 29. decembra.

Novi Sad: Prvih 50 kompleta po ceni od 1400 RSD (CD Shop Mungos), pojedinačna cena ulaznica u pretprodaji 900 RSD (CD Shop Mungos i Eventim), na dan koncerta 1100 RSD (CD Shop Mungos i Eventim).

Beograd: Prvih 50 kompleta po ceni od 1600 RSD (Felix Shop), pojedinačna cena ulaznica u pretprodaji 1000 RSD (Felix Shop i Eventim), na dan koncerta 1200 RSD (Felix Shop i Eventim).

(Visited 96 times, 1 visits today)