Kristali – novi singl „Samo bluz“


kristali__4Nakon punih jedanaest godina diskografske pauze, popularni „Kristali“ obradovali su ljubitelje pop-rok zvuka singlom „Samo bluz“, kako je naziv i njihovog novog albuma koji bi na proljeće trebalo da bude objavljen.

 

 

 

 

Četvrti studijski album Kristala sniman je u Studiju 6 PGP/RTS, koji je i izdavač.

Po rečima Gvozdena, frontmena Kristala, novi album je malo „rokerskiji“ u odnosu na njihova prethodna izdanja, koja su više bila okrenuta pop stilu.

„Čim si malo stariji, postaješ ‘mekši’. E, u našem slučaju postaješ sve ‘tvrđi…'“

„Samo bluz“ je pesma koja zaista najavljuje drugačije Kristale. Govori o današnjem teškom vremenu u našoj zemlji gde „se stalno krade i ruši“, „gde je navika da gledaš u bedu„, a koje kao takvo i zahteva čvrstinu u stavu, a pre svega optimizam.

„Ovde može biti samo bluz“.- neka se i svira on…

Beogradski bend Kristali postoji na sceni preko petnaest godina. Iza sebe imaju albume: „Kristali“ (1994), „Dolina ljubavi“ (1997) i „Sve što dolazi“ (2001).i mnoštvo odličnih koncerata, a njihove pespe  poput „Ustani, kreni„, „Menjam se“, „Dva metra“ većina vas zna uveliko su hitovi.

Kristale čine pevač i gitarista Dejan Gvozden, gitarista Predrag Manov, basista Marko Orlović i bubnjar Ernest Dženanović.

(Visited 98 times, 1 visits today)