Kraljevski Apartman u Klubu Bjelovar, a dan kasnije u klubu Hard Place


kraljevski_apartmanVelikani srpskog hard rocka i heavy metala Kraljevski Apartman, po prvi put 12. aprila gostuje u Kubu Bjelovar, a dan kasnije u klubu Hard Place u Zagrebu.

Apartman je poznat po tome što je učestvovao i svirao na mnogo moto skupova širom Bosne, Srbije… 

Bend je ppoznat po hitovima: “Ne vjerujem u lažne anðele”, “Rocker”, “Dama iz kraljevskog apartmana”, “Pandora” i mnogi drugi.

Počeci nastajanja Kraljevskog Apartmana vezuju se za 1979. godine kad je gitarista Zoran Zdravković, nakon sviranja u bendovima Exodus, Zvučni zid, Bicikl i Tvrdo Srce i Velike Uši, osnovao hard rock bend Apartman 69.

Apartman 69 je snimio jedan album „Sjeti se moje pjesme“ 1983. godine. Trinaest godina kasnije Zdravković, uz podršku frontmena Riblje Čorbe Bore Ðorđević, odlučuje osnovati novu grupu zajedno sa Zoranom „Lotketom“ Lalović (pevač) kojoj su dali ime Kraljevski Apartman. Par meseci kasnije, grupa se razišla. Ponovo su se okupili nakon 13 godina sa željom da sviraju za svoju dušu, bez snimanja albuma, spotova i kaseta. Polako počinju sa svirkama po celoj Srbiji i dobijaju sjajne kritike od domaæe i strane publike.

U toku karijere snimili su pet albuma, od kojih je jedan, „Izgubljen u vremenu“, proglašen albumom godine od strane čitaoca i urednika magazina „Rock Express“.

 S novim albumom, Apartman je predstavio i novu postavu, koju sada uz udarnu trojku Zorana Zdravkovića, Zorana Bakija Radovanovića i Zorana Lotketa Lalovića čine Nebojša Maksimović i Vladimir Rajčić.

(Visited 79 times, 1 visits today)