KONTAKT objavio muzički program


Kontakt, čije treće izadanje očekujemo u Beogradu od 20-23. marta 2019. najavljuje bogat i raznovrstan muzički program. Tokom festivala nastupaju nastupe Partibrejkers, Eyesburn, Jon Spencer & Hitmakers, Irie FM, Goblini, Zoster, Urban & 4, FIT

Koncertni deo Kontakta u sredu, 20. marta u klubu Subbeerni centar otvara hrvatski psihodelik punk bend – M.O.R.T. i ruski sastav PASOŠ (čiji je frontmen Beograđanin Petar Martić), a u klubu Elektropionir nastupiće bendovi The Trigger (beogradska petorka koja je privukla pažnju internacionalnih izdavača zahvaljujući svom izdanju na engleskom jeziku, a  koji će premijerno izvesti ovom prilikom) i bendovi S.U.S i Moreuz.

Drugog dana Kontakta, u četvrtak 21. marta u klubu Subbeerni centar nastupa poznati američki muzičar Jon Spencer sa pratećim bendom The Hitmakers, sa kojim izvodi svoje najveće hitove. Beogradska publika već je imala priliku da ga sluša u okviru njegovog poznatog sastava Jon Spencer Blues Explosion.

Tokom Kontakta, u Beogradu gostuje projekat Rijeka 2020 evropska prestonica kulture, za koji je osmišljen poseban umetnički program na nekoliko beogradskih lokacija, a u klubu Elektropionir, u sklopu Kontakta predstaviće se koncertom kultne riječke grupe FIT.

Trećeg dana Kontakta, u petak, 22. marta, zvezde muzilkog programa su Partibrejkers u Hali sportova, „Ranko Žeravica“, koji posle tri godine ponovo sviraju za beogradsku publiku. Osim njih, zvezde tog dana su i jedan od najpopularnijih domaćih bendova Irie FM u klubu Subbeerni centar, Stereo Banana i Helem Nejse u Elektropioniru.

Poslednjeg dana Kontakta, u subotu, 23.marta  glavni muzički program održava se u Hali Sportova „Ranko Žeravica”, kada nastupaju poznati beogradski bendovi Eyesburn, Goblini, Zoster, dok nas u klubu Subbeerni centar očekuje nastup hrvatskog satava Urban&4. U klubu Elektropionir poslednje večeri Kontakta nastupa bend Stray Dogg, koji će pored poznatih hitova, svirati pesme sa hvaljenog albuma „Look At The Moon”.

Kompleti ulaznica, u ograničenom broju, u kojem se nalaze propusnice za sve programske celine i sve koncerte, u prodaji su od 5. marta 2019. po povlašćenoj ceni od 5.000 dinara. Pakete je moguće kupiti u klubu Zaokret u Cetinjskoj 15 i kafeu Šikarica u Skadarskoj 22.

Pojedinačne karte za sve koncerte muzičkog programa Kontakta mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Tickets i u kafeu Šikarica u Skadarskoj 22.

Kontakt za cilj ima, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji poslednjih godina uveliko imaju uticaj na privredni razvoj regiona.

(Visited 50 times, 1 visits today)