Konkurs za učešće na 46. Gitarijadi u Zaječaru


46_gitarijadaOvogodišnja 46. Gitarijada u Zaječaru, manifestacija sa veoma dugim stažom, biće održana od 02. do 04. avgusta.

Organizator 46. Gitarijade je Centar za kulturu grada Zaječara, a manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Grada Zaječara i Ministarstva kulture Republike Srbije. Suorganizator je Timočki omladinski centar.

Program će se odvijati na dve bine. Jedna bina biće postavljena u Park šumi “Kraljevica”, a druga na Trgu oslobođenja i nosiće naziv “World music stage”. Danas je održana prva press konferencija, a otvoren je i konkurs za prijavu demo bendova.

Konkurs je otvoren do 30. juna. Pravo učešća imaju svi demo bendovi koji nemaju zvanično izdanje. Za prijavu je potrebno poslati: tri autorske kompozicije, biografiju i fotografiju benda.

Prijave se šalju na prijava@gitarijada.org. Bendovi koji budu izabrani stiču pravo da se bore za naslov prvaka, a odluku donosi stručni žiri. Onaj kojeg žiri odabere dobiće novčanu nagradu u iznosu od 150.000,00 dinara, a bend koji izabere publika dobiće novčani iznos od 100.000,00 dinara. Još jedna nagrada za odabrane bendove, finaliste, je i mogućnost učešća na Rock akademiji koja će biti održana od 20. do 30. jula u Zaječaru.

Rock akademiju organizuje Timočki omladinski centar.

Rock akademija podrazumeva radionice za demo bendove sa sledećim elementima: podešavanje i održavanje gitare; podešavanje i održavanje bubnjeva; metodologija vežbanja gitare i bubnjeva; metodologija vežbanja glasa; menadžment benda (vežbanje, promocija, performans, finansije, zaštita autorskih prava, turneje); produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima); audio snimanje (priprema, snimanje, postprodukcija). Metode koje se koriste tokom radionica su: predavanje; prezentacija; konkretni primeri iz prakse; praktične vežbe; samostalan rad polaznika uz asistenciju.
Radionice za prateće osoblje podrazumevaju: Školu za ton-majstore i Radionicu Upravljanje događajima (Event Management) sa posebnim akcentom na sigurnosti i zaštiti na radu. Škola za tonce je bazirana na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu priredio Tim Roberts, šef odseka za edukaciju britanske „Production Services Association“.”

(Visited 53 times, 1 visits today)