Koncertni vikend za Devojku koja voli život


Devojka koja voli život - Studio MPrvi koncertni vikend u okviru serijala „Studio M – najvažnija adresa“ u novoj godini održaće se 29. i 30. januara u Studiju M. Nastupiće bendovi Stranded (NS), Krš (BG), Drum’n’zez (NS) i Zemlja gruva (BG). Koncerti počinju u 21.00, a ulaz na sve nastupe je slobodan.

Ovaj koncertni vikend ujedno će biti i deo akcije „Devojka koja voli život“, pošto će u holu Studija M biti postavljen punkt za prikupljanje dobrovoljnih priloga …namenjenih Darji Kostić, Novosađanki kojoj je neophodna transplantacija bubrega. Ova akcija traje od marta prošle godine i do sada je prikupljeno tridesetak hiljada evra, ali je za operaciju u Rusiji potrebno oko 70 hiljada evra.

Opširnije o akciji na http://www.devojkakojavolizivot.info/

Raspored nastupa:

29.januar

  • Krš (Beograd) – bend nastao 2004.godine u Beogradu. Do sada su objavili album „Vatreno krštenje“ 2008.godine i najavljuju novi, koji će se pojaviti ove godine. Na svom FB profilu su se, između ostalog, ovako predstavili: „Krš je izvan svih posebnih pravaca, kao ‘nesvrstani’ autorski bend, koji je, sa druge strane, razumljiv svima. Svaki rif može da oseti svako ko je spreman da se prepusti bez inhibicija i da ne očekuje od rokenrol muzike da po svaku cenu ima nešto vrlo pametno ali nejasno da kaže o svetu“. Opširnije na:
   http://www.myspace.com/krshband

30.januar

  • Drum’n’zez (Novi Sad) – posle nekoliko neuspelih pokušaja, osnivači Agro-regea i panonskog surf-popa konačno dolaze u Studio M. Iza sebe imaju trinaest godina karijere i tri objavljena albuma. Novo izdanje očekuje se, možda, već tokom 2011. godine. Njihova muzika je fuzija mnogih stilova: reggae, pop, ska, dub, rock, surf, world music.. a nađe se i po koji etno ton iz okruženja. Opširnije na:
   http://www.myspace.com/drumnzez
  • Zemlja gruva (Beograd) – Trenutno najbrojniji bend na domaćoj sceni je za relativno kratko vreme od izdavanja prvog albuma „WTF is gruvlend?“ iz klupske atrakcije prerastao u monster band koji broji 11 članova. Album prvenac u vrhu je mnogobrojnih lista u kojima se prebrojavaju najbolji na domaćoj sceni u prošloj godini, a Zemlja gruva je prvi domaći bend koji je zvanično postavio svoj prvi album za besplatno skidanje sa sopstvenog sajta.

Kao i tokom prethodnih sezona, svi nastupi snimaće se reportažnim kolima RTV-a i emitovati u okviru emisije „Studio M – najvažnija adresa“, na prvom kanalu RTV-a nedeljom od 00.45.

(Visited 52 times, 1 visits today)