Koncertni vikend u Studiju M


Rich BitchTokom vikenda, u Studiju M, u okviru serijala Studio M – najvažnija adresa, nastupiće bendovi ŽeneKese, Ponoćni kauboj, Rich Bitch (na slici) i Svi na pod!.

U subotu, 30. oktobra, koncerte će održati beogradski sastav ŽeneKese i Novosađani Ponoćni Kauboj, dok će u nedelju, 31. oktobra, nastupiti somborski bend Rich Bitch, a zatim beogradska grupa Svi na pod!

Ponoćni kauboj je nastao 1987. godine i do početka 90-ih su nastupali u Novom Sadu i Beogradu (Akademija, SKC, KST…). Bend se ponovo okupio 2008. godine, a prošle godine, u Studiju 1 Radio Novog Sada, snimili su povratnički album Hotel za pse, čija će promocija biti upravo na koncertu u Studiju M, sa početkom u 22.30h.

ŽeneKese su prošle godine objavili svoj istoimeni debi za Odličan hrčak, nakon čega je usledila koncertno bogata godina. Koncert u Studiju M počinje u 21h.

Grupu Rich Bitch, koja nastupa u nedelju sa početkom u 21h, osnovalo je 1998. godine šest somborskih muzičara, želeći da stvaraju muziku koja bi spojila soul i funk uticaje. Debi album Funkreas izašao je 2004. godine za PGP RTS. Poslednjih godina Rich Bitch je održao veliki broj nastupa sa pevačicom Tanjom Jovićević, sa kojom su 2008. godine snimaili pesmu Pruži meni ruke.

Koncertni vikend u Studiju M zatvara nastup benda Svi na pod! Predvođeni Petrom Rudićem, nekadašnjim liderom Mrava, Svi na pod! će uskoro objaviti svoj debi album. Novosađani su ih gledali ovog proleća na otvaranju filmskog festivala Cinema city. Koncert počinje u 22.30h.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, a sve nastupe snimaće reportažna ekipa Radio-televizije Vojvodine i emitovati u programu RTV, nedeljom od 23.50h.

{youtube}OuGOeTexyZc{/youtube}

(Visited 59 times, 1 visits today)