Koncertni DVD sa 18 pesama Dade Topića


Dado Topić, roker koji je karijeru počeo u „Dinamitu” iz Osijeka, potom bio deo „Korni grupe”, a onda i grupe „Time”, u Beogradu je juče promovisao svoj prvi koncertni DVD sa nastupa u zagrebačkom pozorištu „Kerempuh”.

– Bije me glas da sam dobar pevač – objasnio je Topić razlog zbog kojeg će sve fanovi njegove muzike moći da uživaju „na njegovom koncertu” iznova i iznova.

– DVD predstavlja kolaž starih, legendarnih pesama, a ne hitova, jer smo svi mi nekad svirali samo pesme. Kuriozitet predstavlja i jedna numera Kornelija Kovača koja traje 18 minuta… ovaj DVD predstavlja svojevrsnu ličnu karta Dada Topića i sve što sam ja nekada radio i postao – od klinca koji nešto hoće do muzičara – kaže Dado koji je otkrio i kako je umalo otišao na „Evrosong” sa Slađanom Milošević i „Princezom”.

– Nekada se na „Evrosong” išlo po varijanti republičkog ključa – ove godine Makedonci, one Hrvati, sledeće Srbi… i neko je lobirao da Slađana i ja odemo i zapevamo „Princezu”. Kad vidimo koliko ljudi pamte tu pesmu, pomislim šta bi bilo da smo otišli na takmičenje… Otišli su Eleonora Barudžija i Vlado Kalember sa „Ćao amore”. Bio sam kolateralna žrtva estradnog lobija koji me je primorao da idem tamo. Meni je uvek taj „Evrosong” bio vašar lepote i mladosti, a ne pesme. Bitniji je utisak na stejdžu. Onda sam ja problemu pristupio diplomatski – napisao „Dragonfly” feat. Dado Topić, ali nije mi uspelo – kaže Dado koji planira da sa Slađanom ponovo snimi „Princezu”.

– Song će biti urađen u novom izdanju, ali ćemo za potrebe snimanja jedne emisije u Sarajevu, gde ćemo uskoro i nastupiti sa svojim bendovima, oživeti sve staro. Snimićemo film, malo muzike, onda otpevati pesmu… ispričaćemo ljubavnu priču koja je počela pre 30 godina. Slađana je za tu priliku spremila sedam haljina, verovatno da vidi na šta ću ja da ličim, pa da me uklopi – nasmejao se roker, koji je DVD promovisao u prodavnici „Jugotona”.

Na DVD „Live in Krempuh” nalazi se 18 pesama.

Autor: E. B.

Foto: N. Milošević

Blic Online

(Visited 58 times, 1 visits today)