Koncertna promocija novog albuma grupe Azil 5


Azil 5U subotu, 27. septembra bend Azil 5 će održati koncert u novosadskom omladinskom centru CK13. Azilanti će ovom prilikom svirati uživo svoj najnoviji, treći po redu studisjki album Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom? koji je objavljen u junu ove godine posredstvom izdavača Lampshade Media.

Novi album se može preslušati na servisima za streaming Deezer i Spotify, a aktuelni singl „Dani kad je seks silovao Ljubav / Želim te“ trenutno se nalazi na svim vodećim top listama u regionu. Početak koncerta je zakazan za 22h, dok će cena ulaznice iznositi 200 dinara na samom ulazu u klub.

Azil 5 je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući za mogućnost jedne autorske muzike. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: Strastan, go i bos (2008.), Nema čoveka danima (2011.) i Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom? (2014.) kao i 2 albuma uživo IzLiveNo u tišinu (2009.) i Živi Azil (2013.). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i od skoro world music uticaja. Azil 5 su Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Borko Basarić, Sava Nikić i Dušan Kolarski.

  • Foto: Jelena Despotović

(Visited 74 times, 1 visits today)