Koncertna promocija albuma „Dates“ sastava Milan Petrović Quartet u klubu Akademija 28


Milan Petrović QuartetBeogradski instrumentalni sastav Milan Petrović Quartet predstaviće svoj četvrti album pod nazivom Dates, u četvrtak, 25.02.2016. godine, u okviru festivala „Rođendan Džeza“ u Akademiji 28.

Album Dates, snimljen u studiju Visoke Elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam deset autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme, pojavljuje se Branko Isaković iz „Divine Sound“ studija.

Dates nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom a koje bismo inače zaboravili da se nije desila muzika, koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora. Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy (saksofon), Robert Gostinčar (bas gitara) i Bogdan Zdjelar (bubnjevi), gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu su autorsko delo Željke Dimić a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

Spot za drugi singl „20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar, koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez). Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu a pre svih u „Jazz Bašti“ sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju.

(Visited 108 times, 1 visits today)