Koncert za Tustu sutra u Uljaniku


koncert_za_tustuProšle nedelje sve nas je šokirala vest o odlasku jednog od najpoznatijih pulskih muzičara Branka Črnca Tuste, frontmena KUD Idijota. Tusta je preminuo u 56.godini nakon duge i teške bolesti. Humanitarni koncert koji je pripreman za njega, pod nazivom „Jebem ti rak! Branko Črnac Tusta – za tebe!“, održaće se ipak po planu, sutra u pulskom klubu Uljanik.

 

Na ovom koncertu nastupiće: Dubioza Kolektiv , Atheist Rap, kao i bendovi iz Pule Mighty Zazuum i Udav. Koncert se održava na inicijativu muzičara iz Dubioze Kolektiva i Atheist Rapa. Ovi bendovi danas predstavljaju okosnicu muzičke scene ovih prostora, a upravo su KUD Idijoti i Tusta bili među ključnim tačkama u njihovom sazrevanju i promišljanju o aktivnom bavljenju muzikom. Oba sastava su dobro poznata pulskoj publici, kako zbog svoje energične svirke, tako i zbog odličnih tekstova, bez dlake na jeziku. Takav, energičan, otvoren i bez cenzure, bio je i sam Tusta.

Koncert počinje u 20h, karte se mogu kupiti u klubu Uljanik i Caffe baru Scandal Express. Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen Tustinoj porodici.

(Visited 55 times, 1 visits today)