„Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ posvećen Vladi Divljanu u Zagrebu


Vlada Divljan & Ljetno kino„Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ posvećen Vladi Divljanu održaće se u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 7. maja.Ovaj veliki događaj na kojem će pored grupe Ljetno kino svirati i Darko Rundek, Dino Šaran (Letu Štuke) i Srđan Gojković Gile, snimaće se za potrebe filma „Nebeska tema“.

Maks Juričić, organizator koncerta i vođa sastava Ljetno kino, sa kojim je Vlada Divljan objavio dva izdanja (EP Četiri godišnja doba i album Live@Tvornica Kulture) i nastupao sa velikm uspehom širom regiona, o predstojećem događaju kaže: „Naziv koncerta najbolje govori što mislimo o našem prijatelju Vladi Divljanu, a razlog da i ove godine bar jednom odsviramo Vladine pjesme je da u njegovu čast, na naše zadovoljstvo i na radost publike, pokušamo oživiti magiju koju je donosio kad bi iz Beograda ili Beča dolazio u Zagreb.“

Poslednji put Vlada je u Zagrebu nastupao 2014. godine u Tvornici kulture i na InMusic festivalu zajedno sa Ljetnim kinom, a postava koja ga je tada pratila sviraće i na ovom koncertu: Maks (ukulele i vokal), Vlade (klarinet i vokal), Buki (3 toma i vokal), Surka (beatbox i vokal), Stane (violončelo), Barakuda (bas gitara i vokal), Kuzma (harmonika) i Gonzo (udaraljke).

„Bendu će se pridružiti Igor Pavlica s trubom i tri mušketira iz Zagreba, Sarajeva i Beograda – Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile koji će uz Vladine odpjevati i neku od svojih najljepših pjesama. Koncert će snimati ekipa vrsnog beogradskog režisera dokumentarnih filmova Mladena Matičevića, a legendarni autor muzičkih spotova Radislav Jovanov Gonzo u Tvornici će premijerno predstaviti video za pjesmu ‘Baba Zumbula’, montiran od snimki s Vladinih poslijednjih nastupa. 12 muzičara, nezaboravne pjesme, filmska ekipa, premijera i iznenađenja obećavaju da će koncert biti i kino i kazalište, a Ljetno kino će se posebno potruditi da tu večer sviraju s energijom i veseljem kako su to radili s Vladom“, naglašava Maks Juričić.

Ulaznice za koncert u pretprodaji koštaju 50 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 70kn.

Producentska kuća Starhill je pre 10-ak dana zvanično počela sa snimanjem dokumentarnog filma „Nebeska tema“ o jednom od najznačajnijih muzičara sa naših prostora, Vladi Divljanu. Do sada su urađeni zvučni zapisi (bez slike, tzv. „off“) sa Zdenkom Kolarom, Maksom Juričićem, Gorankom Matić, Momčilom Momom Rajinom, a ovih dana biće snimljeni Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile i Darko Rundek.

Audio snimanje pojedinih učesnika trajaće do kraja meseca, a onda se nakon uskršnjih praznika prelazi na snimanje slike.

Premijera filma “Nebeska tema” planirana je za jesen ove godine.

(Visited 375 times, 1 visits today)