Koncert regionalnih velikana tvrdog gitarskog zvuka – Smallman, Wolfram i Consecration večeras u Novom Sadu


smallman-wolfram-consecration-the-quarter-novi-sadVerovatno jedan od najzanimljivijih ovogodišnjih koncerata alternativne regionalne scene – Smallman, Wolfram i Consecration – održaće se večeras u novosadskom klubu The Quarter, sa početkom u tačno 21 čas.

Pretprodajna cena karata je iznosila 500 dinara, dok će večeras iznositi 700 dinara.

Članovi iz benda Wolfram su ujedino i organizatori ovog događaja, te su ovaj put odlučili da dovedu kvalitetne bendove iz regiona koji su, kako kažu, aktuelni, prisutni, imaju dug staž, širok opseg publike i sviraju u psihodeličnom/stoner/rok-metal maniru. S obzirom da su prošle godine imali veoma uspešan koncert u samostalnoj organizaciji sa bendom Velar i njihovo debitantsko ostvarenje – Music of the Heathen (2015) – je proglašeno za jedan od najboljih albuma u regionu od strane mnoštva muzičkih portala i kritičara, očito su spremni da priušte publici jedan zagarantovan provod koji se ne treba propustiti.

Gitarista i pevač Wolframa, Marko Dorić, je našoj redakciji podelio nekoliko rečenica o celokupnom događaju: „Shvatili smo da su nam najinteresantniji oni koncerti koje osmislimo i realizujemo sami, jer tako imamo priliku da se bavimo sa aspektom muzike koji se ne tiče nužno samo penjanja na binu i prangijanja po istoj. Naravno, jedva čekamo da počastimo publiku i novim i starim pesmama, ali isto tako smatramo da bavljenje tim ’tehničkim’ delom posla takođe mora da bude u radnom opisu bilo kog benda. S obzirom da ti neće niko tek tako servirati prilike na tacni, zašto onda sami sebi ne bi krojili te prilike, zar ne? Pored toga što saradnjom i koordinisanjem želimo da dignemo samu produkciju (ton, rasveta, vizuelizacije, marketing, promo sadržaj, itd.) na jednom zavidnom nivou, stvar koja čini ovaj datum još boljim je što su Consi i Smallman u celoj priči! Consecration debelo zaslužuje da oduva novosadsku publiku na većem ozvučenju, jer im muzika to prosto zahteva, a što se tiče ekipe iz Bugarske… pa, jednostavno dodjite i ukazaće vam se samo zašto im uopšte sredismo koncert.“

Wolfram online:
Facebook: https://www.facebook.com/WolframMusic
BandCamp: https://wolframmusic.bandcamp.com/
SoundCloud: https://soundcloud.com/wolframmusic

Consecration je uveliko poznato ime na alternativnoj sceni, tako da je i više nego jasno zašto ovaj bend prevazilazi sve kriterijume ove večeri. Za petnaest godina postojanja objavili su pet studijskih albuma – Aux (2008), .avi (2010), i trilogija Cimet (mart 2013), Univerzum zna (novembar 2013) i Grob (2015). „Univerzum zna” i „Grob“ su albumi koji se širom regiona definišu kao „nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova”. Četvrtim i petim albumom na kojima su radili sa čuvenim Eronom Herisom (Aaron Harris) iz benda Isis i Džejmsom Plotkinom (James Plotkin) koji potpisuju miks i mastering, samo su potvrdili svoj kvalitet koji se nadaleko pročuo, pa su tako 2014. nastupali u Zagrebu kao gosti legendarnog sludge/doom benda Neurosis. Pored Neurosis, Consecration su otvarali i veće koncerte za bendove kao što su Mastodon, Gojira, Slayer i Cathedral.

Consecration online:
Facebook: https://www.facebook.com/Consecrationband/
Label website: http://consecration.band/
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Consecration_(band)

Bugarski bend Smallman napokon ponovo dolazi u Srbiju posle više od godinu dana odsustva! Po rečima organizatora, bili su prvi bend na spisku kandidata koji bi definitivno načinili celovečernji program upečatljivijim i kvalitetnijim. Sa svojih petnaest godina postojanja, izdali su tri vrhunska albuma – „Smallman“ (2006.), „Labyrinth of Present“ (2010.) i „Envision“ (2014.) – koji su besprekoran spoj balkanskog folklora i alternativnog metala. Kako kažu, u jezgru njihovog zvuka je misticizam tradicionalnih bugarskih gajdi koje su stopljene sa agresivnim, sporim i dubokim rifovima gitara i snažnim ritmovima. S obzirom na broj rasprodatih svirki u svojoj rodnoj državi, kao i u Srbiji, Rumuniji, Grčkoj, Mađarskoj i Austriji, definitivno nose titulu kao jedan od najboljih bendova tvrde alternativne gitarske muzike u regionu i šire.

Smallman online:
Website: http://smallman-band.com/
Facebook: https://www.facebook.com/smallmanband/
Bandcamp: https://smallman.bandcamp.com/
Soundcloud: https://soundcloud.com/smallman-official

(Visited 311 times, 1 visits today)