Koncert projekta Hashima u Dorćol Platz-u!


Koncert projekta Hashima u Dorćol Platz-u!Projekat Hashima izdvojio se kao jedan od najambicioznijih, najoriginalnijih i internacionalno najpriznatijih sastava srpske muzičke scene koji će nastupiti 31. oktobra u klubu Dorćol Platz-u u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas uz muzičku podršku DJ-a Željka Kerlete.

Ovom prilikom biće premijerno predstavljen i animirani video spot „Ray of the Microcosm“, animatorke Jelene Bešir, za prvu od tri numere sa drugog albuma koje su inspirisane triptihom slika Hijeronimusa Boša.

Ulaznice:
350 RSD – pretprodajna cena (do 31. oktobra)
500 RSD – na dan koncerta (31. oktobra)

Prodajna mesta: Eventim, Gigstix, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28) i Dorćol Platz
Poštuj muziku i muzičare, kupi ulaznicu!

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Muzika Hašime predstavlja mešavinu u kojoj se prepliću moderni jazz, avangarda, post-rock, kao i zvukovi Balkana, a sve inspirisano napuštenim ostrvom Hashima u Japanu, kao svojevrsnom paradigmom današnjeg društva koje napušta ljudske vrednosti.

Kao jedan od najvećih uspeha domaće autorske muzičke scene, izdvaja se plasman drugog albuma „The Haywain“, koji je proglašen za jedan od 100 svetskih najboljih jazz albuma u prošloj godini od strane NewYorkCity Jazz Record (USA) časopisa, a biće izdat ove godine za američku kuću Odradek. Mastering albuma poveren je inženjeru Nikolasu Baljaru (više od 30 ECM albuma) i čuvenom studiju La Buissonne u Francuskoj i na njemu gostuje nova zvezda svetske free-jazz scene, trubačica Suzana Santoš Silva.

Takođe izvanredno priznanje radu Hašime odao je izbor od strane žirija Jazz festivala u Avinjonu (FRA) 2018, kao jedan od najboljih modernih jazz sastava Evrope za 2018. Grupa je tokom leta nastupala na turnejama u Francuskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji i jedva čeka da obraduje i beogradsku publiku i pruži joj uvid u nov materijal koji je u međuvremenu nastao.

Koncert koji je pred vama predstavlja zaista poseban sinkretički doživljaj u kojem se zvučne slike prepliću sa projektovanim video radovima i svetlosnim efektima za koje je zadužen video umetnik Izvanredni Bob. Sve to doprineće da posetioci koncerta dožive nezaboravno i neponovljivo iskustvo koje nikako ne treba propustiti.

Koncertni trejler:

Website: http://thehashima.com
Facebook: https://www.facebook.com/hashimaband
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWHQ_eC6vo1zlPtIDpzt14g/
SoundCloud: https://soundcloud.com/thehashima
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/9446386
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2TQVs5V1EKaXubG6yZpUAa

AKREDITOVANJE
Press i foto akreditacije za koncert će biti odobravane u utorak, 30. oktobra.
Svoje upite, zajedno sa objavljenim linkovima (media plan), šaljite na mejl office@rocksvirke.com najkasnije u ponedeljak, 29. oktobra.

PROMO: Hashima

(Visited 68 times, 1 visits today)