Koncert Presinga 3. januara 2013. u klubu „Geca Disko Šteker“


presingBend Presing održaće koncert 3. januara 2013. u beogradskom klubu „Geca Disko Šteker“

Tom prilikom, publici će biti premijerno predstavljen deo materijala sa novog, četvrtog albuma, čije snimanje je započeto u novembru.

Nakon koncerta predviđen je džem sešn sa zanimljivim gostima.

U 2013. godini Presing planira objavljivanje dva izdanja – pored spomenutog novog materijala, u pripremi je i kompilacijski album koji će zaokružiti 22 godine postojanja benda i pružiti nešto više od klasičnog „The best of…“ izdanja – uvid i u snimke iz perioda koji nisu bili diskografski pokriveni.

Nedavno su snimili spot za pesmu “Zvona se uklapaju sa suncem“.

Pored osnovnog video materijala, snimljenog u Beogradu krajem oktobra, članovi benda pozvali su u pomoć prijatelje koji se nalaze u raznim krajevima sveta da snime dobacivanje frizbijem na javnim mestima. Snimci koji upotpunjuju spot stigli su iz Berlina, Pariza, Njujorka, Dubaija i Biškeka (Kirgistan).

Naročitu zahvalnost za pomoć u realizaciji spota Presing duguje berlinskom režiseru Štefenu Štilu i organizaciji ljubitelja „frizbi fristajl“ potkulture „Spincollectif“.

Metafora koju je trebalo dočarati je širenje ideja, koje poleću sa jedne geografske tačke i velikom brzinom stižu na razne tačke sve manjeg sveta, i izazivaju brojne improvizacije.

Početak najavljenog koncerta zakazan je ta 22:30 časova, a ulaznica će iznositi 300 dinara.

(Visited 20 times, 1 visits today)