Koncert povodom 40 godina autorskog rada Aleksandra Dujina


Koncert: 40 godina Aleksandra DujinaKoncert „My Jazz Way“ povodom 40 godina autorskog rada Aleksandra Dujina održaće se u nedelju, 8. maja u novosadskoj Sinagogi sa početkom u 20 časova.Na „My Jazz Way“ koncertu Aleksandar Dujin Quartet izvešće sve autorske numere sa novog CD izdanja koje, bez obzira na vreme nastanka, u potpunosti uspevaju da svojim vedrim, modernim i jednostavnim izrazom definišu svoje mesto u sadašnjosti i da komprimuju period od 40 godina u kratko muzičko putovanje.

Neke numere su još ranije snimljene i izdate u inostranstvu (ACT muzička kuća iz Hamburga, Extra Plate izdavačka kuća iz Beča, a tu je i PGP iz Beograda). Postoji i nekoliko izdanja koje je Dujin samostalno realizovao.

Ulaznice po ceni od 800 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel: 021 452 344) radnim danima od 8:00 do 14:00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On line rezervacije na: www.muzickaomladina.org

O Aleksandru Dujinu i koncertu „My Jazz Way“:

Aleksandar Dujin jedan je od najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Diplomu je stekao na Konzervatorijumu u Beču na džez odseku u klasi profesora Frica Pauera. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a „Meta sekcija“, „Kalifornija“, „Plesni orkestar RTV Novi Sad“ i bečki sastav „Ado Ado“ su neki od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil.
U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album Wheels Around the World, a iste godine formira i omladinski Big Bend. Naredne godine u Novom Sadu otvara svoj džez klub gde su održavane sjajne svirke poznatih, ali i mladih telantovanih džez muzičara. U narednim godinama objavio je svoja autorska CD izdanja Smooth Jazz Vol. 1 i Vojvođanske impresije. Trenutno radi kao direktor muzičke produkcije Radio Novog Sada. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se sa različitim žanrovima, od mejnstrima, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstveni stil.
Ove godine obeležava 40 godina autorskog rada i tim povodom je u martu 2016. godine snimio novo CD izdanje My Jazz Way sa kompilacijom autorskih pesama nastalih u periodu od 1976. pa do danas.
Aleksandar Dujin je krajem 2015. godine okupio kvartet muzičara koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept My Jazz Way programa, koji je u februaru mesecu premijerno izveden u Hrvatskoj u Splitu, a u martu 2016. godine snimljen. Sa ovim repertoarom planira nastupe na džez festivalima u zemlji i inostranstvu.

Aleksandar Dujin Quartet:

  • Aleksandar Dujin – klavir
  • Petar Radmilović – bubanj
  • Bunford Gabor – saksofon
  • Branimir Marković – bas gitara

(Visited 425 times, 1 visits today)