Koncert povodom 23 godine postojanja i rada benda Zvoncekova bilježnica @ Rock klub Krug, Aranđelovac


Zvoncekova bilježnica21. Maj 2011. Rock klub „Krug“, Aranđelovac
Ulaz: 400 Din, Start: 22h
Specijalni gosti:
Bjesovi (G. Milanovac)
Hund (Aranđelovac)

Zvoncekova bilježnica ili Blues verbalnih masturbacija, bend koji već duže vreme djeluje iz potaje na prostoru centralne Šumadije i okoline, nastao je sasvim namerno tamo daleke 1988. godine sa jasno izraženim programom (nema veze sa tv programom) i svojim statutom, koji je jamačno – besomučno, predviđao da se u dogledno vreme domogne vlasti ili čak šta više da uzurpira vlast – što bi se reklo državni aparat.

Kako im nije pošlo za rukom da dođu dalje od slušnog aparata, okrenuli su se protivu nje i odmetnuli u ajduke, skrivajući se godinama do dana današnjeg, kod punk jataka širom zemlje i pod zemljom ( a naša zemlja je mala – ali rastresita).

Po šumama i gorama rekao bi stanoviti pjesnik, živeći u primitivnim uvjetima življenja, kao i njhovi stari, zahvaćeni talasom deevolucije, bili su primorani da s pomoću štapa i kanapa, sa sekirom na ledjima i klipom kukuruza u džepu, kreću u ostvarenje svog dugogodišnjeg sna – XXIII Srpski punk ustanak u Soraba.

Pa gospodo, šta im je drugo preostalo osim borbe za goli i polugoli život u uvjetima mentalnog holokausta, duhovne gerile i izražene turbo okupacije braće napaćene.

Pitate se kako je ova skupina preživljavala na padinama planine Bukulje, svih ovih godina i otkuda na jednom mestu ovakva skupina ustanika, koja se prehranjuje jedući ovnujsko meso i gibanicu od 7 jaja (domaćine, nemo jedno da fali).

-Kad porastete, kašće vam se samo, ali do tada u kratkim crtama, prisetimo se reči pokojnog čika Vase Pelagića, koji je govorio, da je narodni lek za ćelavost – namazati se tečnim fekalijama po glavi i kosa ima samo da bukće.

Tu su tragovi čuvene punk koprofagije u Soraba.

(Visited 72 times, 1 visits today)