Koncert Nika Mejsona u Beogradu ponovo odložen


Koncert sastava Nick Mason’s Saucerful of Secrets neće se održati 19. juna 2021. godine u Sava centru, kao što je ranije bilo najavljeno. 

Zbog nestabilne epidemiološke situacije i različite vrste restrikcija u različitim zemljama, čitava ovogodišnja turneja pomerena je za 2022. godinu. Uskoro će biti objavljene vesti o datumu za Beograd 2022. godine. 

Projekat Nick Mason’s Saucerful of Secrets imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nika Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Floydom nastupio na Live 8 koncertu.

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Floyd “Saucerful of Secrets” iz 1968. godine. Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, a ostali članovi su Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Floydima posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

(Visited 54 times, 1 visits today)