Koncert: Nesalomivi


NesalomiviPetak, 18. mart – DOB//Klub u 21:00
Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 250 dinara.
*Početak rada renoviranog Kluba DOB!

Nesalomive je osnovao gitarista i pevač Aleksandar Ðukić (ex „TV Moroni“) septembra 1986. godine. Pored njega prvu postavu su činili basista Bojan Vulin (ex „Komandosi“) i bubnjar Relja Mirković (ex „Duh Nibor“ ). Na predlog beogradskog Radija „Ritam Srca“ 1987. godine su snimili kompoziciju „Ja imam ideju“.

Sa snimcima drugih novih sastava ona je objavljena na albumu „101 otkucaj u Ritmu Srca“ (ZKP RTV LJ 1988.) koji su zajednički pripremili Radio 101 iz Zagreba i Radio Ritam Srca.

U jesen 1988. godine su snimili pesmu „95 52 95“ koja je odmah po ulasku na listu „Diskomer“ Radija Studio B dospela na treće mesto.

Na proleće iste godine usledio je poziv za učešće na omladinskom festivalu „Subotica ’89“. Nesalomivi su bili finalisti festivala, a pesma „95 52 95“ je na poziciji „A 1“ objavljena na kompilacijskom albumu „Subotica ’89“ (RU „Veljko Vlahović“ 1989.). To je rezultiralo značajnim emitovanjem pesme u radio programima širom ondašnje Jugoslavije.

U proleće 2008. godine originalni članovi Nesalomivih Aleksandar Ðukić (bas, vokal), Bojan Vulin (gitara) i Branislav Popović (bubnjevi) su rešili da ponovo počnu sa radom. Ðukićeve pesme iz osamdesetih su reaktivirane uz blaga aranžmanska doterivanja a tom materijalu je pridodat i niz novih tema. Povratnički koncert su imali u beogradskom klubu „Blue Moon“ 14. juna 2008. godine. Za njim je usledio niz uspešnih nastupa u beogradskim klubovima. Na inicijativu srpskog ogranka kompanije „Dallas Records“, maja 2009. godine su ušli u studio i snimili album prvenac, tačno dvadeset godina posle vremena kada je on mogao da bude objavljen.

Februara 2010. debi album Nesalomivih pod naslovom „Isti onaj Dečak“ (Dallas records) je objavljen i predstavljen na promociji koja je održana na „Guitar Art Festivalu“ – EXPO 2010.


„…Aleksandar Đukić Đuka možda je najbolje čuvana tajna beogradskog popa svih vremena. Čovek koji se tri decenije borio sa demonima nesnimljenih albuma, čovek koga generacija prepoznaje, voli i poštuje i čovek koji današnjoj omladini ne znači skoro ništa…“ (Aleksandar S. Janković, City Magazin)

„…Superiorna svirka, inteligentni tekstovi i čista produkcija čine od ovog albuma jedno muzičko delo koje bi trebalo imati u svojoj kolekciji, jer se i u pesmama i muzici mogu pronaći mnogi pripadnici tadašnjeg „talasa“….(Slobodan Vlaketić, www.dobrevibracije.org)

„…u korenu to je belački soul oslonjen, kako red i nalaže, na umereni blues, stabljika se oslanja na punk-osnovu, dok cvet u sebi krije fascinaciju čistim i jednostavnim power-popom… “ (Zoran Janković, www.popboks.com)

„…Isti onaj dečak“ je album, na kojem će i onaj slušalac kojeg ovakva muzička forma manje zanima, pronaći puno pozitivnih elemenata i kvalitetnih ideja koje su uspešno pretočene u trominutnu priču…“ (Branimir Lokner, www.barikada.com)

„…Posebno imponuje odsustvo zadrške u prezentovanju onoga što grupa smatra svojim aktuelnim umetničkim identitetom. Nema, dakle, kalkulacija, niti straha od neprihvatanja – ono što Nesalomivi (sada kao trio) rade ne mora vam se dopadati, ali to nimalo neće omesti njihovu rešenost. Niti, što nije bez važnosti, rešenost njihovog izdavača…“(Aleksandar Žikić, Blic)

Po izboru redakcije web site-a “Dobre Vibracije” album Nesalomivih “Isti onaj dečak” se našao na drugom mestu godišnje liste Domaćih/Regionalnih albuma objavljenih u 2010. godini.

{youtube}1AMwJnBcFtg{/youtube}

{youtube}MUUt5m_cYKg{/youtube}

{youtube}l8nDYSHGBfg{/youtube}

(Visited 117 times, 1 visits today)