Koncert na zidiću: By-Pass


By-PassDom omladine Beograda vas i ovog leta poziva na besplatne Koncerte na Zidiću! Večeras, 12. septembra od 20 časova imaćete priliku da čujete bend By-Pass.


By-Pass je pančevački bend koji je na početku karijere, tokom 90-ih, stilski bio pod uticajem progresivnog roka, metala, stoner roka i grandža, da bi se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji najbliže kombinaciji „New Prog“ i alternativog metal podžanrova. Na zvuk benda su najviše uticale grupe poput Tool, Soundgarden, Type O Negative, Deftones, Alice in Chains i Massive Attack.

Novi album, Pustinjom je ultimativno gitarsko izdanje sa tekstovima na maternjem jeziku jedne od najvećih tajni domaće muzičke scene.

Sveže i unikatno viđenje različitih savremenih rok i hevi metal podžanrova koje svojim iskrenim i srčanim pristupom razoružava slušaoca.

„Vodič kroz surov, ali neizbežan deo života, kako za nas koji smo ga napravili, tako i za one koji će ga samo slušati“

, kaže o albumu Ana Deanović, basistkinja benda By-Pass.

Pustinjom sadrži 58 minuta kompetentne i posvećene svirke spakovane u 11 pesama. Snimljen je u studijima „Underground“ (Novi Beograd) i „3×2“ (Pančevo), a produkciju potpisuju Vladimir Zdravković i Marko Jovanović Arthur, dok je za postprodukciju i mastering bio zadužen Džef Peše (Geoff Pesche) iz čuvenog Abbey Road studija u Londonu.

Album je objavljen za izdavačku kuću Multimedia Music.

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015! Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

„Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje“, navodi se u saopštenju Doma omladine.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo sve sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Dom omladine organizuje vam susret sa ljudima koji žele da ulice Beograda ispune muzikom i dobrim raspoloženjem!

(Visited 63 times, 1 visits today)