Koncert Led Zeppelina na filmu


led_zeppelin_filmBritanski rockeri iz sastava Led Zeppelin objaviće filmsku verziju čuvenog koncerta iz 2007.godine. Film će nositi naziv Celebration Day a na njemu će se nalaziti snimci sa koncerta iz londonske O2 Arene održanog u čast Ahmeta Ertegana, pokojnog osnivača Atlantic Recordsa.

Led Zeppelin prestao je sa radom nakon smrti bubnjara Johna Bonhama 1980.godine. Međutim, 10.decembra 2007.godine pevač Robert Plant, gitarista Jimmy Page i basista John Paul Jones, zajedno s Bonhamovim sinom i bubnjarom Jasonom izašli na binu londonske O2 Arene i održali koncert za pamćenje. Bio je to prvi koncert benda posle 27 godina a karte su deljene preko lutrije.  Od skoro 20 miliona prijavljenih izvučeno je 18.000 srećnika. Bend je svirao 16 pesama, među kojima i neke od njihovih najvećih hitova poput Whole Lotta Love, Kashmir i Stairway to Heaven.

Nakon zvanične premijere koja je održana 13. septembra Celebraion Day će se prikazivati u bioskopima od 17. oktobra, a DVD izdanje biće u prodaji od 19. novembra.

(Visited 36 times, 1 visits today)