Koncert grupe Six Pack na Akademiji


Six Pack @ AkademijaGosti: Tea Break
Od članova nekoliko različitih bendova, koji su tada činili okosnicu rock scene Smedrevske Palanke, 1994. formiran je Six Pack, sastav koji će nekoliko godina kasnije, po mišljenju većine kritičara i publike, postati jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk-rock bendova na Balkanu.

Prepoznatljiv po čvrstim punkrock stavovima, izuzetno energičnom, a opet melodičnom izrazu, inteligentnim tekstovima i po sjajnoj atmosferi koju pravi na svojim koncertima, Six Pack je jedan od prvih domaćih underground sastava koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svuda gde se svirati može.

Zanimljivo je da se ulaznice za njihove svirke, primera radi, u Zagrebu rasprodaju i po 15 dana pre samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zalepljenog plakata.

Njihov kultni album „Fabrička greška“ doživeo je 2 reizdanja, a album „Musique“ se – po zvaničnim rezultatima IPS i Mamut Megastorea – količinski prodavao rame uz rame sa izdanjem Zdravka Čolića. 🙂

Uz četiri albuma i jedan singl, Six Pack je 2008. godine objavio i „Discover“, CD na kome se nalaze obrade omiljenih pesama članova benda, uglavnom iz osamdesetih godina.

Na zadovoljstvo ljubitelja dobre svirke, Six Pack ce ovoga petka, 3. decembra, održati koncert na Akademiji, a kao gosti nastupiće i Tea Break, još jedan sjajan sastav iz redova neprevaziđene domaće punk-rock scene!

Six Pack je za ovaj koncert osvežio repertoar i iznenadiće vas pesmama koje godinama nisu izvođene uživo, uz poznate erupcije rifova i četvoroglasno pevanje starih hitova kao sto su Fabrička Greška, Crveni Makovi, Ovde je Kraj, Delfinov Let….

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u art kafeu „Fleka“ na Akademiji i Felix Shopu.

Karte na ulazu kostace 500 dinara.

web:

youtube:

(Visited 79 times, 1 visits today)