Koncert grupe Prkos Drumski na Antićevim danima


prkos_drumski Novosadska kulturno-umetnička postava će naredne dane posvetiti domaćem, poznatom, jednom od najomiljenijih, pesniku Miroslavu Miki Antiću.

Tradicionalnu manifestaciju „Antićevi dani“ organizuje Kulturni centar Novog Sada, i ove godine će biti otvorena večeras 13. marta okupljanjem slikara na čuvenoj koloniji „MA“ u Sremskim Karlovcima.

Nakon programa rezervisanog za četvrtak i petak, u koji spada nekoliko likovnih i muzičkih aktivnosti u subotu 16. marta nastupiće muzički sastav Prkos Drumski.

Prkos Drumski je novosadski neofolk-bluz-rok sastav koji je početkom prošle decenije osnovao književnik i muzičar Miloš Zubac. Tokom godina muzička postava se dosta menjala, da bi danas bend bio poznat po svojim melodijama autentičnih lirika, svojih autorskih ili preuzetih od domaćih stvaraoca. Prvi album su izdali 2004 pod nazivom „Slika“, da bi nakon toga kao rezultat kreativnog rada i zajedničke inspiracije članova nastali albumi „Vreme ispred nas“(2009), „Jesenje lišće“ (2010), i „Alhemija“ (2012).  Među članovima benda su i kompozitori i stvaraoci novih tekstova, a bend danas broji devet članova u čijem muzičkom dijapazonu se nalaze zvuci akustične gitare, klavijatura, perkusija, violine, električne mandoline, usne harmonike, bas gitare, slajd gitare i bubnjeva. Javno izvođenje melodičnih numera akustičnog zvuka je poseban doživljaj koji ovi umetnici priređuju. Tokom godina angažovanja ovih muzičara, Prkos Drumski  je gostovao na televizijskim i radijskim emisijama, kao i u mnogim klubovima, a pamte se nastupi na manifestaciji „Antićevi dani“ 2012. godine, u Kulturnom centru Novog Sada, na Festivalu uličnih svirača i na humanitarnim koncertima u Studiju M.

Koncert počinje u 20 sati i svi su dobrodošli.

(Visited 99 times, 1 visits today)