Koncert grupe Fink po prvi put u Srbiji!


Fink @ Dom omladine, BeogradDom omladine Beograda (partner: RockSvirke), po prvi put u Srbiji, predstavlja jednu od najvećih svetskih zvezda nove muzičke scene i elektrosoula – Fink! Na dugačkoj evropskoj turneji Fink kao bend promovišu svoj do sad najbolji ocenjeni album Hard Believer!

Poređenje dubokog Finkovog vokala i baratanja elektronskom muzikom i gitarom, sa Džejms Blekovim (James Blake) vrhunskim umeće, najviše govori o velikom značaju ovog jedinstvenog umetnika, rođenog u Kornvolu (Cornwall) pod imenom Fin Grinal (Fin Greenall). Njegov nesvakidašnji talenat su još od ranije primetili Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) i Džon Ledžend (John Legend) sa kojima je sarađivao na njihovim pesmama.

Hard Believer je najnoviji studijski album Fink-a: Fin Grinal je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Tortona (Tim Thornton) na bubnju i gitari, i Gaja Vitakera (Guy Whittaker) na basu. Album će biti njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću R’COUP’D, koja je Grinal osnovao sa timom Ninja Tune. Urbano, bluzerski-živo izdanje Hard Believer je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majskorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

Snimljen za sedamnaest dana u legendarnom holivudskom Sound Factory studiju sa producentom Bilijem Bušem (Billy Buscemi: Garbage, Beck, Foster the People), Hard Believer je prožet sirovošću i kontrolisanom agresijom; album ispunjen mirnim počecima koji se pretvaraju u snažne hipnotičke petlje i imaju jake završnice.

„Želeli smo da idemo dublje ovaj put i da budemo ambiciozniji sa muzikom“, objašnjava Fink, „da pokrenemo zvuk napred, a da pritom ne gubimo kontakt sa mestom sa kog dolazimo.“

Živ, urban, moćni downtempo album predstavlja deset novih pesama, uključujući i upečatljivu „Shakespeare“, priču o mladoj ljubavi, sa mračnim raspoloženjem od akustičnog do agresivnog roka; osetljivu „Looking Too Closely“, nošenu neodoljivim zvukom klavira i gitare; „Green And The Blue“, na kojoj ranjivi Grinal meditira o teškim vremenima; „Two Days Later“, duboki, lični lament i jedna od samo dve pesme sa albuma koje počinju lagano i održavaju spor tempo; „Pilgrim“, od koje zastaje dah, predstavlja najnoviju uspelu saradnju sa tekstopiscem Blerom Mekihenom (Blair MacKichan), ko-autorom „This Is The Thing“ sa albuma Distance and Time iz 2007. godine.

Od kad je napravio prelaz od svetski poznatog klupskog di-džeja i producenta elektornike, na prvog kantautora koji je ikad potpisao za legendarnu britanksu izdavačku kuću Ninja Tune, poznatu po revolucionarnoj elektronskoj muzici – Grinal je objavio četiri albuma koja su svi od reda dobili pozitivne kritike.

U Domu omladine Beograda, 5. februara pred nama će biti moderna, snažna autorska ličnost velikog integriteta.

Ulaznice za ovo ekskluzivno gostovanje zvezde londonskog cool zvuka već se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim drugim prodajnim mestima Evetnima!

Pretprodajna praznična cena: 800 dinara.

Organizovan prevoz iz Bačke Palanke i Novog Sada. Više OVDE.

(Visited 102 times, 1 visits today)