Koncert grupe Fc Apatride Utd na Akademiji


Beogradski roots reggae sastav FC APATRIDE UTD odrzaće koncert na Akademiji u sredu 13. januara i time proslaviti izlazak svog novog albuma „Firing the truth“, kao i doček Nove 2010. godine po Julijanskom kalendaru!

– „Firing the truth“ je naš treći album, izašao je na iTunes 18. decembra, a uskoro će biti objavljen na CD-u i vinylu za dve nezavisne izdavačke kuće. U pitanju su Wagon Music Works iz Connecticuta [USA] Urban Sedated Records iz Londona – najavljuje Dragan Stanić „Gaggie“, basista FC Apatride Utd i član Wadade, poznatog prestoničkog reggae sound systema – Za pesmu Nah With’em sa ovog albuma uradili smo i spot, koji će ovih dana biti prikazan i na domaćim televizijama. Na MTV Adria se već uveliko vrti , dok je premijeru doživeo na dve američke televizije, jednoj u Australiji, i na YouTubeu.

Prema Gagijevim rečima, merch na predstojećem koncertu nije planiran, ali je sasvim moguće da ce predstavnici Urban Sedated Records, koji ovom prilikom dolaze iz Londona, doneti CD-ove za prodaju.

Fc Apatride Utd, četvoroclani sastav poznat po svom tvrdom, gitarskom roots reggae izrazu, formiran je u novembru 2001. godine.

Početkom 2003. godine Fc Apatride Utd objavljuje svoj demo materijal, koji socijalno-politički angažovanim tekstovima privlači domaću reggae publiku, a apatridi snimaju i svoj prvi spot za pjesmu „Patriotizam“.

Debi album „On The Frontline Menu“, objavljen je 2006. godine za internacionalnu reggae etiketu, francusku izdavačku kuću Makasound. „On The Frontline Menu“ rezultira pozitivnim reakcijama fanova i dobrim tiražom, što beogradskom sastavu omogućava nastavak saradnje sa pomenutim francuskim labelom.

Drugi album „Them“, objavljen za Makasound 2007, beleži još dinamičniju organsku svirku Fc Apatride Utd, prožetu već prepoznatljivom, intenzivnom lirikom. „Them“, kao i njegov prethodnik, nailazi na sjajne ocene slušalaca.

Uz tri dugosvirajuća albuma, na listi izdanja Fc Apatride Utd nalaze se i 12″ vinyli „Rural“ [’08] i „War Party“ [’09], oba objavljena za UK etiketu Urban Sedated Records, a u skorijoj najavi je i 12″ singl Hayat.

Postavu benda čine: Abdelraheem Kheirawi – vokal, Vladan Jonović „Vlaychello“ – gitara, Senad Išić „Mr.Sekey“ – bubnjevi i Dragan Stanić „Gaggie“ – bas gitara.

Za muziku pre i posle koncerta na Akademiji biće zadužen DJ Urosh. Početak večeri zakazan je za 22h, a cena ulaznice biće 350 dinara.

Web:

(Visited 343 times, 1 visits today)