Koncert Glenn Miller Orchestra u Sava centru


Glenn Miller OrchestraJedan od najaktivnijih orkestara na svetu sa rasprodanim salama širom Evrope i čak 200 koncerata godišnje, Glenn Miller Orchestra, nastupiće sutra 18. januara u Sava Centru u sastavu svoje turneje „In the Miller mood“ sa početkom u 20.30h.

To će biti nadogradnja turneje „Evergreens in swing“ koja je postigla ogroman uspeh i koja je punila dvorane u 17 država Evrope i u okviru koje je Orkestar Glena Milera u dve godine imao neverovatnih 260 nastupa.

Osnova muzičkog programa su i dalje Milerove kompozicije, dok se kao novina turneje ogleda u omažu drugim bend liderima kao što su Woody Herman, Count Basie i Harry James, ali i podsećanje na Ellu Fitzgerald kao najbolju swing pevačicu svih vremena. Od 1990. godine dirigent Glenn Miller Orchestra je Wil Salden poznat kao perfekcionista koji zahteva isto savršenstvo od svakog člana orkestra.

Članove orkestra čine:

  • Trube: Erik Veldkamp, Marcel Reijs, Pascal Haverkate, Roeland Cleijne
  • Trombon: Uli Plettendorff, Hansjörg Fink, André Pet, Jenke de Vries
  • Saksofon – Klarinet: Benjamin Steil, Malte Dürrschnabel, Peter Peuker, Frank Jacobi, Frank Meuwissen
  • Bas: Ingo Senst
  • Udaraljke: Klaas Balijon ili Haye Jellema ili Anton Burger
  • Klavir: Wil Salden
  • Vokal: Roos Jonker ili Ellen Bliek ili Miett Molnar ili Mariske Hekkenberg

Dobro poznate kompozicije poput „In the Mood, „Moonlight Serenade, „String of Pearls, „Little Brown Jug, „Stairway to the Star“ ili „Somewhere Over the Rainbow“ doneće dašak tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka u Beograd.

Karte su u prodaji jos od 25. novembra po ceni od 1.500, 1.800, 2.200 i 2.600 dinara.

{youtube}R8m7SCGW9gY{/youtube}

(Visited 36 times, 1 visits today)