Koncert benda Whitesnake 14. juna na Kalemegdanu


WhitesnakeLegendarni britanski bend Whitesnake održaće koncert 14. juna na Kalemegdanu u okviru svoje velike svetske turneje „Year of the Snake“. Biće to turneja sa najvećim hitovima iz njihove višedecenijske karijere poput „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“ i mnogih drugih.

Kako sami tvrde, spremaju se da krunišu karijeru, i to baš u godini zmije koja počinje 10. februara po kineskom kalendaru, a donosi napredak i boljitak.

Još jedna vest koja je obradovala mnoge obožavaoce jeste da je legendarni Tomi Oldridž (Tommy Aldridge) opet u Whitesnake-u. Nakon odlaska Brajana Tišija (Brian Tichy) iz Whitesnakea, pozicija bubnjara ovog benda ostala je do upražnjena do daljnjeg.

Međutim, zvaničnim saopštenjem od 25. januara ove godine, legendarni Tomi Oldridž potvrdio je da se vraća u bend nakon višegodišnje pauze.

„Ne mogu da izrazim koliko sam počastvovan i zahvalan što sam se vratio u Snake čopor. Rad sa Dejvidom i ostalima je uvek bio posao iz zadovoljstva. Oduševljem sam povratkom i završavanjem započetog.“

„Kada sam pitao članove benda da sastave liste bubnjara koje bi želeli u bendu, svaka bez izuzetka je imala Tomija na vrhu. Većina fanova je na sajtu takođe želela Tomija nazad“, izjavio je frontmen Dejvid Koverdejl (David Coverdale).

U Whitesnakeu Tomi je svirao od 1987. do 1991. godine, a poznat je i po svom radu sa bendovima Motorhead, Thin Lizzy i bendom gitariste Teda Nadženta (Ted Nugent).

U periodu kada je Whitesnake bio bez bubnjara, 44-godišnji englez Skot Trevis (Scott Travis) uspeo je da lažnim predstavljanjem kao bubnjar grupe Whitesnake na prevaru od jednog starijeg čoveka uzme sumu od skoro 120.000€. (DailyMail).

Zvaničnih reakcija iz samog benda nije bilo.

Ulaznice za beogradski koncert grupe „Whitesnake“ prodavaće se od 8. februara na blagajnama Eventima po krajnje popularnim cenama, parter za 1990, Fan Pit 2990 i VIP tribina za 3500 dinara.

(Visited 63 times, 1 visits today)