Kompletan program Belgrade Beer Fest-a 2013!


Belgrade Beer Fest 2013Najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, Belgrade Beer Fest, održaće se od 14. do 18. avgusta 2013. godine, na Ušću. Kao i prethodnih godina, glavni aduti festivala su odlična atmosfera, muzički program koji predstavlja najbolje izvođače iz regiona i široka ponuda pivskih brendova, uz tradicionalno besplatan ulaz.

Nakon što je proslavio 10. rođendan, Belgrade Beer Fest novi krug započinje nastupima muzičara koji su sinonim za koncerte sa najboljom atmosferom, kao što su: Massimo Savić, Atomsko Sklonište, Rambo Amadeus, Riblja čorba, Alen Islamović & kad bi bio bijelo dugme, Bajaga & Instruktori, Deca Loših Muzičara, Sunshine i Partibrejkers. Muzički program upotpuniće predstavnici mlađe generacije i novog zvuka: Bad Copy i V.I.P., Dubioza kolektiv, Feud, E-Play i drugi. Ljubitelje house muzike očekuje nastup britanskog dua The Shapeshifters feat. Jenna G Live PA.

Specijalni gost festivala je kultni sastav Boney M., predvođen pevačicom Mejzi Vilijams (Maizie Williams), koji će poslednjeg dana izvesti čuvene hitove poput „Daddy Cool“, „Sunny“, „Rasputin“ i mnogih drugih.

I ove godine, Belgrade Beer Fest podržava mlade bendove. Putem konkursa na Facebook strani festivala biće izabran jedan od bendova koji će svirati na velikoj bini Belgrade Beer Festa. Snimci svih demo bendova koji su se prijavili na konkurs biće objavljeni 6. jula, a glasove odnosno lajkove će prikupljati do 20. jula. Bend sa najviše lajkova će dobiti priliku da svira na festivalu. Za mlade snage rokenrola rezervisani su prvi sati programa na festivalu, kada će nastupiti i ovogodišnji pobednik Belgrade Demo Festa, sastav Ućuti Pas.

Belgrade Beer Fest nastavlja dugogodišnju saradnju sa kompanijom MTV. Ove godine MTV predstavlja Vh1, regionalni muzički kanal koji spaja sve generacije i gotovo sve vrste muzike. Vh1 kao muzički kanal koji čuva najbolje iz istorije popularne muzike, ali i podržava nove bendove, prirodan je partner Belgrade Beer Fest-a koji neguje rokenrol tradiciju, istovremeno dajući šansu novim i mladim izvođačima i muzičkim pravcima. U okviru programa Vh1 sat publici će se svakog dana predstaviti neki od najbitnijih izvođača koji su ostavili neizbrisiv trag u muzici na ovim prostorima.

Na festivalu će ove godine biti predstavljeno preko 50 pivskih brendova, a posetioci će premijerno moći da probaju nemačko premium pivo Krombaher (Krombacher), kao i rumunsko pivo Timišoreana (Timisoreana). U okviru štanda House of Beer biće predstavljeni brojni premium brendovi, među kojima će se prvi put na Belgrade Beer Fest-u pojaviti francuski premium brend Kronenburg 1664 (Cronenburg 1664) i belgijski Grinbergen (Greenbergen).

Zahvaljujući saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, ove godine će prvi put jedna zemlja imati svoj štand na festivalu. U okviru Great British Pub-a, Velika Britanija će predstaviti nekoliko piva iz te zemlje, kojih nema na tržištu Srbije.

U saradnji sa strateškim partnerom festivala Ball Packaging Europe i Apatinskom pivarom, ove godine smo pripremili i Belgrade Beer Fest limenku Jelen piva, koja će ujedno biti i jedinstveni suvenir ovogodišnjeg festivala. Ograničena serija ovih limenki nalazi se od 5. jula u maloprodaji širom Srbije.

Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5.500.000 ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva. Društveno odovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala.

Belgrade Beer Fest pruža osećaj potpune opuštenosti i neposrednosti, koja će svakom posetiocu dočarati pravi Beograd – kosmopolitski i srdačan grad, željan da svojom nekonvencionalnošću privuče goste iz svih krajeva sveta. Pozitivni utisci koje će gosti festivala poneti sa sobom, nemerljiva su i najveća vrednost Belgrade Beer Festa.

Jelen Top 10 - Golub

(Visited 104 times, 1 visits today)