Kompletan line up regionalnog, alternativnog festivala Regius u Šibeniku


Reguis Festival 2016Dva dana, deset bendova, tri zemlje, jedan festival – Regius 2016 zbroj je ovogodišnjeg izdanja jedinog preživelog festivala alternativnih konotacija u Šibeniku koji je u svojoj šestoj godini – nikad bolji, jači i veći.

Elemental, Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, M.O.R.T., Sassja i najnovija najava – Disciplin A Kitschme samo su dio line upa Regius festivala koji se ovog leta održava 29. i 30.jula na mestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF u Šibeniku.

U pomalo apokaliptičnu atmosferu festivalske lokacije stižu bendovi iz tri zemlje regije – Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a po danima na Velikoj bini to izgleda ovako:

Petak, 29. jula:

Subota, 30. jula:

Reč je o bendovima koji trenutno promovišu svoje najnovije studijske albume i to nastupima po najvećim festivalima u regiji, a u svoje promo turneje uvrstili su i šibenski Regius. Među njima, zadnji u najavi je legendarna Disciplina Kičme, srpski bend koji publika odobrava još od davne 1981. godine kada su na tadašnju YU scenu uneli niz muzičkih noviteta. Prošle godine izdali su album Opet koji je dobio odlične kritike i od publike i od novinara, a koji će uživo čuti publika Regiusa.

Od ove godine, novost na Regiusu je i Mala bina rezerviran za DJ-jeve koji će nastupati između bendova i na kraju festivalskog programa, a čiji ćemo line up objaviti do početka festivala. Treba spomenuti kako je Regius festival jedan iz plejade manifestacija zbog kojih je Šibenik poneo titulu grada festivala, ali i zbog kojih je, nakon odlaska ili gašenja pojedinih, Regius ostao sigurna oaza ljubitelja alternativnih zvukova koja se ne samo ne gasi, već raste iz godine u godinu.

Ovog leta, Regius će dobiti i svoju tzv. „chill zonu“, za one koji požele odmoriti od skakanja u prvim redovima pred pozornicama uz ponudu hrane nadopunjene vegetarijanskim jelovnikom Riječana koji putuju po festivalima sa svojom putujućom kuhinjom.

Podsećamo, osim muzičkog programa, hrane i pića, tu je i VJ program u saradnji sa Supertoon festivalom zbog čijih će animiranih vizuelizacija industrijski prostor poprimiti urbani festivalski štih u skladu sa epitetom regionalnog festivala alternativne kulture.

Satnica kao i cena festivalske i dnevne ulaznice te prodajna mesta kao i informacije o festivalskom kampu biće objavljena na vreme do početka Regius festivala 29. jula.

(Visited 276 times, 1 visits today)