Koma i Seljačka buna @ Klub Route 66, Novi Sad


Koma @ Klub Route 66, Novi SadU subotu 07. aprila imali smo priliku da premijerno u Novom Sadu čujemo Komu i Seljačku bunu. Komi je ovo bio prvi nastup nakon izdavanja albuma “Made of nothing”, a Buna je prvi put svirala u Novom Sadu, ali kako kažu, ne i poslednji.

Datum: 07. 04. 2012.
Mesto: Klub Route 66, Novi Sad

Publike nije bilo previše, ali oni koji su došli, došli su namenski da čuju jedan od ova dva benda ili pak oba, mada je primetno određeni deo publike pristigao pred sam nastup Beograđana.

Koma je za svoje prijatelje, rodbinu i ostalu publiku odsvirala sve numere sa albuma i tri instrumentala sa demo snimka. U putovanje kroz “Made of nothing” uveli su nas sa “Helpless”, “Into The Bloody Sky” i “Messenger”. Tokom nepunih devedeset minuta dobili su iskrene aplauze prisutnih. Muzika bez reči izazvala je dobre reakcije. Nastup su priveli kraju numerama “Modesty”, “In your hands” i poslednja odsvirana bila je “7 i 15” koja je inače uvodna numera na albumu.

Seljačka buna @ Klub Route 66, Novi Sad

Nakon domaćina na scenu su izašli momci iz benda Seljačka buna, ali bez kuke i motike već su dograbili instrumente i mikrofone i za početak otpevali pesme “Oštri mačevi” i “Seljačka buna Kru Junajted”. Očekivali smo da najaktuelniju “Hevi metal je to” ostave za kraj, ali ipak iznenadili su nas ovom pesmom negde na pola svirke. Buna je neke svoje pesme bazirala na obradi poznatih pesama kao što je Balaševićeva devojka sa čardaš nogama, ali njihova cica ima gotik noge. Za kraj su ostavili “srceparajuću” pesmu “Nije htela” i, nadam se, zadovoljni, poklonili su se publici koja je ostala zbog njih do kraja.

Sve u svemu utisci su nam pozitivni. Zadovoljni smo otišli na after party, ali te detalje nećemo podeliti ovde sa vama Wink.

(Visited 140 times, 1 visits today)