Kojot i momci iz grupe Eyesburn u emisiji Jelen Top 10


EyesburnOve nedelje u emisiji Jelen Top 10, u gostima će biti beogradski crossover bend Eyesburn, koji se posle dužeg odsustva, vratio na muzičku scenu krajem prošle godine.

Harizmatični lider benda Nemanja Kojić – Kojot i ekipa su tokom skoro petnaest godina na sceni stvorili prepoznatljivi zvuk kombinujući žestoke gitarske rifove i rege ritmove, koji ovaj bend ujedno izdvaja od drugih. Kroz nastupe širom Srbije, regiona i Evrope, stekli su veliku bazu fanova koji su sa oduševljenjem pozdravili njihov povratak obeležen izlaskom albuma Reality Check.

U razgovoru sa Jugoslavom Pantelićem, „zaštitnici istine i ljudskih prava“, kako sebe nazivaju, u jednoj od pesama na novom albumu, govoriće o svom melodičnom energičnom eksperimentu, kao rezultatu autorskog sazrevanja ekipe.

„Prošlo je mesec dana kako je album izašao ispod prese, imali smo koncerte i znamo kako ljudi reaguju, pesme se vrte po medijima i netu, ali ja stvarno mrzim reč fan, to su prijatelji, svi sa kojima se razumemo, koje smo dodirnuli svojim zvukom…“, kaže Kojot, koji će sa momcima iz benda na bini studia izvesti dve numere, “Frontline” i “Suddenfall”.

I u ovoj emisiji, pored zanimljivih razgovora, gledaoci će moći da uživaju u obilju dobre muzike i proprate aktuelna dešavanja na domaćoj rokenrol sceni.

RTS1, nedelja, 00.05 h
RTV Studio B, sreda 21h

(Visited 149 times, 1 visits today)