Ko su zvezde Bulevara slavnih Apolo teatra?


Apolo teatar u Njujorku svečano je predstavio svoj Bulevar slavnih, po uzoru na istoimenu ulicu u Holivudu, u čast crnih muzičara koji su napisali najlepše stranice u istoriji legendarne muzičke scene u Harlemu.

Prve ploče otkrivene na trotoaru ispred koncertne sale dobili su Kvinsi Džons, Pati LaBel, Smoki Robinson, Džejms Braun, Gledis Najt i grupa Pips, Litl Ričard i Ela Ficdžerald.

Ploče u čast Majkla Džeksona i Arete Frenklin biće otkrivene u junu, a tim povodom biće održan i koncert, što će se dešavati i narednih godina prilikom dodavanja novih imena na taj Bulevar slavnih.

Apolo, koji ove godine slavi 76 godina rada, prvi je teatar u SAD koji je uveo mešovitu publiku, za razliku od obližnjeg „Koton“ kluba, gde su nastupi crnih izvođača bili rezervisani za belce.

Njujoršku koncertnu salu proslavilo je takmičenje amatera koje se i danas održava svake srede. Među pobednicima tog takmičenja bile su Ela Ficdžerald, Bili Holidej i Sara Von, ali i grupa „Jackson 5“ 1969, kada je Majkl imao deset godina, i Džimi Hendriks 1964.

(Visited 75 times, 1 visits today)