Kingdom, Wrong Answer & Furtive Forest @ CK13, Novi Sad


Kingdom, Wrong Answer & Furtive Forest @ CK13, Novi SadČetvrtak 09. 02. 2012.
Mesto: Omladinski Centar CK13
Vreme: 21h
Ulaz: 500 din

U organizaciji Rebuild Collective, dva benda iz Filadelfije (Usa) Kingdom i Wrong Answer u gradove svoje evropske turneje uvrstili su i Novi Sad. Kao domaća podrška ovim bendovima nastupiće novosadski bend Furtive Forest.

KINGDOM (Filadelfija, SAD)

Bend oformljen 2006. godine i dolazi nam iz Filadelfije. Pojavio se u vreme prezasićenja na hardcore sceni i eksplodirao svojom pojavom sa svojom jasnom porukom za ljudsku i životinjsku slobodu i pravdu vođen saosećanjem. Ove godine Kingdom je izbacio svoje najkvalitetnije i najbolje izdanje do sada „Threads“ izdato na Dead Truth Recordings (http://xkingdomx.bandcamp.com/). Muzički će vas verovatno dosta podsetiti na NYHC ali su istom dodali pravu dozu svežeg i originalnog zvuka. Kingdom je odličan hardcore bend koji svojim stavovima podseća na stvari koje su možda godinama ostale uspavane na hardcore sceni, a to je integritet i širenje ideje slobode i pravde kako za ljude tako i za sva živa bića. Kingdom je bend koji je dokaz da baklja vegan straight edge hardcore-a još uvek bukti istočnom obalom ali i na svetskoj mapi hardcore-a.

WRONG ANSWER (Filadelfija, SAD)

Ovaj Filadelfijski bend definiše svoj zvuk kao „Naughty Youth Crew“, koji je inspirisan mešavinom panka i hardcore-a i bendovima kao što su Integrity, kao i gomilom bendova čija imena počinju na R, kao što su: Ringworm, Right Brigade, The Ramones, Raw Deal, Ramallah and Raekwon. Wrong Answer govori o socijalnim i ličnim problemima u svom okruženju, maloletničkoj delikvenciji, zloupotrebi psihoaktivnih supstanci, borbi između vere i crkve, problemima radničke klase da uvidi lance i načine na koji ih kontrolišu i iskorišćavaju njihove vlade. Surova realnost bez mnogo ulepšavanja sa uvek kontraverznim nastupima (često golišavim nastupima) i svoj 7″ prvenac na Harvcore records, „The World Is Empty“.

FURTIVE FOREST (Novi Sad)

Iz surovosti betonske šume Novog Sada, vojnih kula na obali Dunava i podbarske apatije nastupiće bend sa domaćeg terena kao jedina naša odbrana protiv „američkih okupatora“ to veče. Bend svira agresivni emotional hardcore, a vi se potrudite da dođete i poslušate šta imaju da kažu.

Na dan koncerta i u toku večeri biće organizovana:

  • OTVORENA KUHINJA (Vegan open kitchen people)
  • REBUILD DISTRO (izdanja i merch naših bendova, bendova naših drugara i ljudi koji su svirali u našem gradu)
(Visited 81 times, 1 visits today)