King Gizzard & The Lizard Wizard u Zagrebu!


Psihodelični australijski rok sastav King Gizzard & The Lizard Wizard konačno dolaze na svoj premijerni nastup u ove krajeve, i to 28. jula u zagrebačku Tvornicu kulture.

Jedan od najhvaljenijih, najuticajnijih i najluđih bendova novije generacije u poslednjoj deceniji objavio je neverovatnih 15 studijskih albuma i 2 EP izdanja, pomicao granice svakog žanra u kojem su se našli, i odsvirao neke od najlegendarnijih koncerata mnogih festivala na kojima su se pojavili.
Osnovani su ne tako davne 2010. i već sledeće sezone objavili prva dva EP-a Anglesea i Willoughby’s Beach. Vrhunac kreativne mahnitosti uhvaćen je 2017. kad su u jednoj godini objavili pet studijskih albuma. Mada je 2020. tek na početku već imaju realizovana tri live albuma (koncerti iz Adelejda, Pariza i Brisela) čiji prihod je išao kao pomoć divljim životinjama pogođenim katastrofalnim požarima u Australiji.

Bacajući se na glavu iz žanra u žanr, miksajući sve od psihodelije preko soula do heavy metala, King Gizzard jedinstvena su pojava na svetskoj sceni i po mnogima najzanimljiviji rok band poslednjih 10 godina. Osim što pomiču granice studijskim izdanjima, ne ostaju dužni ni na posebnim i originalnih koncertima. Tako nadolazećeg proleća rade 2 maratonska trosatna koncerta u Red Rocksu u američkom Coloradu, za koje su već rasprodali svih 19.000 ulaznica. Na evropskom kontinentu uglavnom se zadržavaju kratko, na najvećim festivalima, a klupski zagrebački koncert apsolutna je poslastica za ogroman broj fanova koji imaju u našim krajevima i jedan od retkih solo nastupa u Evropi koje će odsvirati ovoga leta.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 190 kuna, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 220 kuna.

(Visited 87 times, 1 visits today)