Kerber u Novom Sadu


Kerber @ Spens, Novi SadU maloj dvorani SPENS-a 06. aprila od 20.30h sviraće poznati niški bend Kerber.

Retrospektiva njihovog rada izgleda ovako:

Pre tri decenije u Nišu je osnovana, tada, jugoslovenska rock grupa Kerber. Prvi album „Nebo je malo za sve“ izdali su 1983. godine nakon pobede na Omladinskom festivalu u Subotici gde su pesmom „Mezimac“ osvojili i publiku i žiri. Album je doživeo veliki uspeh, a bend je bio zauzet brojnim nastupima po ex YU.

Drugi album „Ratne igre“ snimili su u Londonu. Za vreme boravka u Engleskoj, osim snimanja albuma imali su i koncerte, te se mogu pohvaliti i da su jedina jugoslovenska grupa koja je imala nastup u Liverpulu u dvorani Warehouse.

Treći album „Seobe snimaju 1986. godine i ovaj album dostiže zlatni tiraž. Dve godine kasnije izlazi album „Ljudi i bogovi“. Peti album pod nazivom „Peta strana sveta“ svetlost dana ugledao je 1990. godine. Album „Zapis“ izlazi 1996. godine, a te iste godine održali su unplugged koncert u Studiju M u Novom Sadu koji je, kako kažu, bio za pamćenje. Postoji i snimak ovog koncerta. Za sve te godine postojanja i rada u bendu je dolazilo do promene članova, ali su se držali zvuka koji su i zamislili na početku svoje karijere.

Kerber nije izdao više nijedan album, ali je zato svoje fanove častio singlom „Sveti Nikola“. Dvadesetogodišnjicu postojanja proslavili su velikim koncertom u Nišu koji su održali pred doček 2004. godine u sali Doma vojske. Trideseti rođendan slave takođe koncertima. Krajem prošle godine održali su koncert u Hali Čair, na redu je Novi Sad, a u toku godine verovatno će biti i u Beogradu. U Beogradu su prošle godine svirali na Beer festu.

Ulaznice za ovaj koncert po ceni od 1000 dinara mogu se nabaviti u Gigs tix (Pariski magazin), takođe i u Bulevar Books, a moguće je i naručiti ih preko www.gigstix.com.

(Visited 988 times, 1 visits today)