Karma Guru u finalu Jaeger Music Night-a


Karma GuruTuzlanski rok bend Karma Guru se izborio za finale Jaeger Music Night-a, takmičenja demo bendova u organizaciji Jaegermeister-a. U filnalu Karma Guru će nastupiti sa Big Brothers bendom, takođe iz Tuzle.

Nakon nastupa u Sarajevu (Skenderija, sa bendom Snake Eater) i Banja Luci (DFK sa bendom Filling silence), Karma Guru odlazi u finalni krug takmičenja koji će se održati pred kraj godine u Sarajevu. Do finala su došli zahvaljujući glasovima publike koja je prisustvovala polufinalnoj večeri u klubu DFK, kao i vernim fanovima koji su glasali putem interneta.

„Ovaj prolazak u finalni krug takmičenja Jaeger Music Night-a ’12. je za Karma Guru još jedno veliko iskustvo, te uspjeh u toku ove godine. Baš kao što smo se potrudili da osvojimo glasove publike na live nastupu u Banja Luci, drago nam je da nam je to povjerenje ukazano i u toku internet glasanja. Bez obzira na konačan ishod takmičenja, Guru već ima viziju u kojem će se smjeru razvijati u buducnosti.“ rekao nam je bubnjar benda Ademir Bruljić.

„Program Jaeger Music Night predstavlja odličan poticaj mladim bendovima iz BiH, a pogotovo onima koji se žele probiti na scenu i to rade sa dosta entuzijazma. Šteta je što i druge kompanije ne prate primjer Jaegermeister-a!“, kažu iz benda.

Jaeger Music Night je program koji povezuje brend Jaegermeister sa muzičkom scenom BiH, program podrške mladim rock ‘n roll grupama na teritoriju Bosne i Hercegovine. Svake godine, Jaegermeister poziva demo bendove da se prijave za takmičenje s drugim bendovima putem koncerata. Glavna nagrada koju osvaja pobednički bend je snimanje i izdavanje prvog albuma. Za drugoplasirani bend, nagrada je kupon u vrednosti 3000 KM za nabavku muzičke opreme. Takođe, tu se nalazi i posebna nagrada za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa, kupon u vrednosti 2000 KM za nabavku muzičke opreme.

Progresiv-rok bend Karma Guru (ranije poznat pod imenom SIN) je osnovan 2006. godine u Tuzli i do sada su nastupali na mnogim festivalima deleći stage sa najpoznatijim imenima regiona. Muzika ovog benda je vrlo kompleksna, puna je hard-rok i žestokih, čak i metal karakteristika. Karma Guru čine: Vedran Sijerčić (vokal), Bojan Nikolić (gitara), Ademir Bruljić (bubnjevi), Igor Pejić (gitara) i Meho Saračević (bas gitara).

  • Foto: Damir Gavranović
(Visited 46 times, 1 visits today)