Karma Guru najbolji na MarsMoon Festu


karma_guruTuzlanski rock bend Karma Guru osvojio je prvo mesto na MarsMoon Festu održanom od 01-03. juna u Slavonskom Brodu.

Posle dva takmičarska dana, žiri je Karma Guru izabarao za najbolje u konkurenciji od 12 bendova. Nakon polufinalnih kvalifikacija u finale su se, pored tuzlanskog benda, plasirali i lokalni predstavnici Chaos Addict. Na kraju, Tuzlaci su poslednjeg dana bili bolji za samo jedan poen, što dovoljno govori o kvalitetu oba benda. Organizator je u saradnji sa Sonitusom, TMS-om i Rainbow Music grupacijom osigurao vredne nagrade za pobednika. Osim takmičarskog dela, na festivalu su učestvovali i brojni poznati bendovi sa prostora bivše Jugoslavije: Partibrejkersi, Let3, Električni orgazam, No Rules, Bad Seasons, Vatra, Adastra i drugi.

Bend Karma Guru osnovan je 2006. godine, a donedavno je nastupao pod imenom SIN. Čine ga: Vedran Sijerčić, Igor Pejić, Bojan Nikolić, Meho Saračević i Ademir Bruljić. Kako kažu, sviraju progresivni rock. Do sada su učestvovali na brojnim festivalima i takmičenjima gde su uvek dobijali pohvale i pozitivne komentare. Posebno ističu pobedu na Tuzla Wave Festu 2008. godine, nakon koje su održali mini turneju i učestvovali na dva festivala u Holandiji, te osvojeno treće mjesto na JaegerMusicNight-u 2010. godine. Karma Guru trenutno rade na svom prvom albumu.

(Visited 24 times, 1 visits today)