Kao da je bilo nekad…


IQV - EKV tribute @ Belgrade Beer Fest 2011U subotu 05. 11. 2011.god. biće tačno 17 godina od smrti Milana Mladenovića. Čovek koji je svojim likom i delom uticao i utiče na mnoge generacije kako za života tako i posthumno. Mladenović je pre osnivanja EKV-a, zajedno sa Dušanom Kojićem Kojom osnovao bend Šarlo Akrobata. Nakon nekoliko hitova koje su napravili, zbog nesuglasica se razilaze i Mladenović osniva novu grupu Katarina II. Grupa kasnije menja naziv u u Ekatarina Velika.

EKV je bend koji je inspirisao mnoge mlade ljude da počnu da se bave muzikom. Povodom godišnjice smrti Milana Mladenovića biće organizovano nekoliko dešavanja.

Emisija Jelen top 10 u narednom izdanju priređuje omaž EKV-u. Posetiće nastup tribute benda Krug, a takođe će razgovarati i sa prijateljima i poklonicima legendarnog sastava EKV. Emisija će biti emitovana u nedelju 06. novembra sa početkom u 22.05h na drugom programu RTS-a.

Studentska unija Filozofskog fakulteta Novi Sad i SKC Novi Sad 08. novembra u Fabrici (Bulevar Despota Stefana 3, Novi Sad) priređuju tematsko veče gde vas očekuju: izložbe fotografija („Memento EKV“ Zorice Bajin Đukanović i „Poslednja pobuna“ Goranke Matić), prikazivanje dokumentarnog filma, tribina na kojoj će učestvovati Lidija Nikolić i Zlatomir Gajić, i za kraj svirka IQV – EKV real tribute benda. U toku večeri posetioci će moći i da po promotivnim cenama kupe knjigu „Dečak iz vode“ Flavia Rigonata i „Osećanja“ Lidije Nikolić.

Vrata Fabrike otvaraju se u 19.30h.

(Visited 31 times, 1 visits today)