Kandžija i Gole Žena na INmusic festivalu


Nakon niza inostranih izvođača, organizatori INmusic festivala konačno su objavili jedno lokalno ime koje će nastupati ovog leta na Jarunu, a to je popularni reper Kandžija i njegov prateći bend Gole Žene.

Kandžija iza sebe ima više od deset godina karijere te nekoliko albuma što samostalnih, što sa Golim Ženama. Nakon albuma Nema Labavo iz 2015. godine i rasprodanih koncerata širom Hrvatske i regiona Kandžija je prošle godine iznenadio fanove objavom solo albuma Beton bez prethodne najave, s kojeg je objavio singlove „Grah“ i „Trube“. Album je pohvalila kritika i struka, a najavio je i novo studijsko izdanje koje će objaviti do kraja godine. Novi album najavljen je singlom „Magična butra“, a uskoro publika može očekivati i novi materijal iz radionice Kandžije i Golih žena, kojeg će predstaviti i publici na INmusic festivalu!

Pored nove najave, organizatori INmusica otkrili su raspored do sada najavljenih imena po danima. Sada je poznato da će prve festivalske večeri, 24. juna nastupati Foals, The Hives, Johnny Marr, Kurt Vile & the Violators, Skindred, Siddharta, Fontaines D. C. i Edi East Trance Blues.

Druge večeri, 25. juna na festivalskim pozornicama naći će se Suede, Garbage, Santigold, Frank Turner & the Sleeping Souls, Zeal & Ardor, Gato Preto i Black Honey.

Poslednjeg dana apsolutni hedlajner biće legendarni sastav The Cure, a sviraće još LP,Peter Bjorn and John, Sofi Tukker, Mangroove, The Ills i Run Sofa.

Naravno, ovo nije konačan spisak izvođača, jer će se u narednim danima otkriti još neka regionalna iznenađenja.

(Visited 18 times, 1 visits today)