Jubilej bluza u DOB-u


Zona B - JokerZona B postoji dve i po decenije, to je četvrt veka kvalitetnog bluesa. U moru novih muzičkih žanrova, spojivih i nespojivih stvari, oni su ostali dosledni sebi, daju svoj maksimum kao i prvog dana puni energije, bluesa u prstima i srcima.

Za četvrt veka izdali su sedam albuma, od toga dva na odavno zaboravljenim pločama za koje sami kažu da nose jednu posebnu toplinu koju savremeni nosači zvuka nemaju. Njihova biografija ispunjena je stotinama nastupa, mnogobrojnim snimanjima i humanitarnim koncertima. Među mnogima, izdvajaju nastup u okviru Jazz festivala 1991. godine na kojem je zajedno sa njima nastupio čuveni Buddy Guy. Bend čini petorka u sastavu Petar Zarija – vokal, Zdenko Kolar – bas gitara, Dadi Stojanović – gitara, Dušan Bezuha – gitara i Dušan Ristić – bubnjevi.

Snimili su novi album „Joker“ na kom se nalazi 14 pesama otpevanih na engleskom jeziku. Ono što je retkost danas je činjenica da su sve pesme odsvirane uživo i svi članovi benda zajedno sto je svakako za svaku pohvalu.

Naslovna pesma „Joker“ posvećena je Novaku Đokoviću kao veliko hvala za sve sto je uradio, što je inače i njegov nadimak. Aranžmane za sve pesme radio je Dušan Duda Bezuha, a tekstove je pisao Miomir Mušicki. Na ovom albumu sarađivali su sa nekolicinom elitnih muzičara kao što su Vasil Hadžimanov, Ognjen Radivojević, Tanja Jovićević, Jovan Savić i mnogi drugi.

Jubilarni koncert zakazan je za 23. decembar u Domu Omladine, Sala Amerikana sa početkom u 21h. Ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB-a po ceni od 500 dinara.

{youtube}Mmy6JEHv9sw{/youtube}

(Visited 71 times, 1 visits today)