JoyCut novo ime INmusic festivala #14!


Bend kojeg je frontmen sastava The Cure, Robert Smith, lično odabrao prošle godine za Meltdown festival u Londonu stiže na pozornicu ovogodišnjeg INmusic festivala! JoyCut se pridružuju impresivnom lineupu najvećeg hrvatskog open air festivala!

Italijanski elektro/dark wave bend JoyCut nastao je u Bolonji još 2007. godine, a poslednjih nekoliko godina njihova karijera krenula je uzlaznom putanjom. To velikim delom mogu zahvaliti Robertu Smithu i bendu The Cure. Naime, Robert Smith je JoyCut lično pozvao da nastupaju na prošlogodišnjem Meltdown festivalu u Londonu, dok je bio zadužen za odabir bendova. Nastup na Meltdownu veliki je korak za njihovu karijeru jer, kako su istakli, The Cure imaju bazu fanova širom sveta i njihovu muziku čula je publika od Londona do Argentine, ako ne i šire. Robert Smith je nakon festivala izjavio da mu je upravo muzika JoyCuta i ostalih bendova na Meltdownu poslužila kao velika inspiracija u stvaranju novog albuma The Curea koji će biti objavljen uskoro.

Bend JoyCut osnovao je Pasquale Pezzillo, a dosad su objavili tri studijska albuma. Brojni kritičari opisuju ih kao jedan od trenutno najboljih live bendova iz Italije, a tokom proteklih nekoliko godina nastupali su širom SAD-a, Azije i Evrope. Svoj snažan zvuk i predivnu atmosferu koju stvaraju na koncertima donose i na pozornicu ovogodišnjeg INmusica na Jarunu!

JoyCut se pridružuju impresivnom line-upu na INmusic festivalu #14 koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Thievery Corporation, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Lysistrata, Super Besse, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Siddhartu, The Ills, Run Sofa, Kandžiju i Gole Žene, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga muzička imena i iznenađenja.

(Visited 10 times, 1 visits today)