Još tri benda na Metalfestu u Hrvatskoj


Re-ArmedBritanski heavy metalci Beholder, finske thrash-death nade Re-Armed i velike hrvatske thrash metal uzdanice, Splićani Rapid Strike, potvrdili su nastup na Metalfest Open Air Croatia 2012.

Ekipa Beholdera je presrećna što je pozvana na Metalfest Croatia 2012 i obećava kako će razvaliti čistim britanskim heavy metal gnevom. Beholder je trenutno u studiju, gde snima naslednika debija „The Awakening“ iz 2009. godine, izdanje koje se očekuje krajem godine. Bit će to agresivan i žestok, tradicionalni heavy metal album.

Re-Armed je nastao 2001. godine kada su petorica momaka iz Keravae u Finskoj odlučili da sviraju muziku sličnu tzv. „Göteborg metalu“. Tokom godina došlo je do promena u postavi, ali to je dovelo do sazrevanja, kako individualno, tako i timski, i mogu reći kako iza sebe imaju veliki broj svirki u Finskoj i van nje. Krajem januara objavili su za Massacre Records album prvenac pod nazivom „Worldwide Hypnotize“.

U Splitu je 2007. godine osnovan thrash metal bend pod nazivom Azazel, a nakon brojnih koncerata i objavljena dva demo albuma, Azazel 2011. godine menja ime u Rapid Strike, pod kojim je za One Records snimio debitantski album „God Take Me To Hell“.

Nakon objave albuma došlo je do promene gotovo kompletne postave, no konstanta je glavni autor i osnivač Hrvoje Madiraca, koji dovodi nove ljude. Osim što je Rapid Strike koncertno aktivan, trenutno radi i na novom albumu.

  • http://www.facebook.com/rapidstrike

(Visited 7 times, 1 visits today)