Još sedam bendova na Metalfest Open Air Croatia 2012


BrainstormOvih dana dosta je novih imena koja su potvrdila učešće na Metalfestu. Pored benda Grand Magus, nedavno objavljenog imena, sedam novih imena su: Brainstorm, Graveworm, Fueled By Fire, Steelwing, Nexus Inferis, Emergeny Gate i Huntress.

Brainstorm je jedan od značajnijih bendova power scene, ali isto tako bend koji dobrim delom izlazi iz klasičnih power klišea. Najviše zbog izraženije mračne atmosfere kojom mu je obavijena muzika, a tekstovi koji se bave smrću, spiritualnošću, snagom i moći daju joj dodatnu dimenziju.

Graveworm je u svojoj dvadeset godina dugoj karijeri prošao uspone i padove, no danas se sa sigurnošću može reći da je jedan od najznačajnijih symphonic-black-gothic metal bendova. Mračne melodije, orkestralni delovi, mističnost i tama obeležja su benda sa severa Italije, koju mnogi upoređuju sa Cradle Of Filthovom.

Fueled By Fire je visokooktanski thrash metal bend, s agresivnim, brzim, drobećim riffovima, tamnim i turobnim tekstovima, otprilike kako smo naučeni od kalifornijskih bendova. Definitivno, uz Fueled by Fire, s velikom sigurnošću možemo reći…Thrash Is Back

Mlada švedska heavy metal grupa Steelwing nastala je 2009. Muzikom oslonjenom na bendove iz ’80-ih, Steelwing je brzo skrenuo pažnju na sebe, pobedio na Rock The Nation takmičenju i 2010. godine objavio debi album „Lord of the Wasteland“. Usledio je nagli uspon uz turneje, te nastupe na Open Air festivalima, na kojima su se predstavili široj publici i od ljubitelja heavy metala pobrali mnoge simpatije za nastupe, ali i zbog pristupačnosti.

Sudimo li po opisu njegove muzike, britanski bend Nexus Inferis spada u budućnost metala. Ili bar budućnost ekstremnog metala, jer kažu da je ona početak novog doba i cilj im je „isporučiti puno inovativnih epizoda u areni ekstremne muzike“.

Nexus Inferis je pobednik Rock The Nation takmičenja, što mu je, uz ostalo, osiguralo i diskografski ugovor, te izlazak debitantskog albuma „A Vision of The Final Earth“, koji je dostupan od pre nekoliko dana i koji će pokazati jesu li spremni ostvariti svoje „pretnje“.

Bend Emergency gate dolazi iz Kirchseeona, Bavarska i iza sebe ima šesnaest godina postojanja, četiri studijska izdanja, „Emergency Gate“ (2000), „Nightly Ray“ (2006), „Rewake“ (2009) i „The Nemesis Construct“ (2010), te prošlogodišnji EP „Remembrance – The Early Days“. Trenutno je u pripremi novi album, koji bi trebao izaći na proleće.

Uz atraktivan izgled na drugom (možda i prvom) mestu, najjači adut američkih heavy metalaca Huntress je pevačica moćnog vokala Jill Janus, čiji je raspon četiri oktave i koja bez ikakvih problema prati agresiju i razaranja gitarskih riffova i bubnjeva.

Bend dolazi iz Kalifornije, njegova je muzika duboko ukorenjena u heavy metalu, do sada su objavili single „Back From The Dead To Kill Single“ (2007) i EP „Off With Her Head“ 2010. godine, a ovog proleća Napalm Records će im objaviti debitantski album „Speel Eater“.

Agresivno, moćno, razorno, melodično, prefinjeno i atraktivno.

(Visited 38 times, 1 visits today)