Još osam dana do koncerta Marka Noflera u Kombank Areni


Mark Knopfler„Glas i gitara” legendarnih Dire Straits, autor svih njihovih pesama ali i mnogo više od toga, Mark Nofler (Mark Knopfler) nastupiće za osam dana u Beogradu u okviru nove svetske turneje, u Kombank Areni, 30. aprila 2013. godine.

Mark Nofler je jedan od najcenjenijih i najkomercijalnijih muzičara svih vremena.

Mark, koji je primio najveće priznanje za muzičke autore u Velikoj Britaniji, nagradu za životno delo “Ivor Novello”, najavio je turneju 2013. godine kao deo promocije najnovijeg albuma “Privateering” koji je Universal Music objavio 3. septembra prošle godine. Turneja će trajati tokom aprila, maja, juna i jula 2013 i brojaće 72 nastupa u 25 evropskih zemalja a jedan od gradova je i Beograd.

“Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.

“Što stariji bivam, sve više želim da pišem” izjavio je Nofler “više nego ikada uživam u pisanju, snimanju i sviranju. U svemu uživam. Maštam preko pesama.”

Pored novog materijala, Marku ne smeta kada publika na koncertima traži stare pesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi. “Stare pesme Straitsa su obeležile živote mnogih. Naravno, unosim neke promene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio ih od kabaretskog izvođenja. Ali postoje upečatljivi instrumentali, kao na kraju pesme “Sultans”, koje ako ne odsviraš samo tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim da sviram stare pesme. Napisao sam ih i ljudi vole da ih čuju, i to je to.”

Mark je svoj prvi solo album “Golden Heart” objavio 1996. a do sada objavio je još 8 solo albuma za Universal Music.

  • Golden Heart (1996)
  • Sailing To Philadelphia (2000)
  • The Ragpickers Dream (2002)
  • Shangri-La (2004)
  • All The Road Running (2006)
  • Kill To Get Crimson (2007)
  • Get Lucky (2009)
  • Privateering (2012)

Ne samo što je plodan pisan koji ne može da se zaustavi u komponovanju i snimanju pesama, već intenzivno odlazi na turneje po Evropi i Americi kako bi svaki album adekvatno promovisao.

Imenovan za jednog od najboljih gitarista svih vremena, Mark je prodao 120 miliona albuma u svojoj Dire Straits i solo karijeri.

Višestruki dobitnik Gremi nagrada, Nofler kombinuje svoje neobične tekstove sa gitarskim umećem kako bi nastali hitovi kao što su “Money For Nothing”, “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet” i “Walk of Life”. Producirao je albume Bobu Dilanu (Bob Dylan) i Rendiju Njumanu (Randy Newman) kao i komponovao muziku za više filmova među kojima su Cal, Local Hero, Princess Bride i A Shot at Glory.

Ulaznice po cenama od 3000, 3400, 3600, 3800, 4000 i 4600 su u prodaji na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

(Visited 91 times, 1 visits today)