Johnny Marr novo ime na INmusic festivalu


Slavni gitarista i nekadašnji član benda The Smiths, Džoni Mar (Johnny Marr), novo je pojačanje muzičkog programa zagrebačkog INmusic festivala.

U svojoj bogatoj karijeri Džoni Mar je sarađivao sa najvećim svetskim muzičkim imenima poput benda Oasis ili Brajana Ferija (Bryan Ferry), a njegovi snažni gitarski rifovi zaslužni su za proboj The Smithsa na svetskoj sceni. 

Nako izlaska iz grupe The Smiths 1987. godine nastavio je raditi sa brojnim kolegama, između ostalog i sa grupom Talking Heads, te je par godina kasnije s Bernardom Samnerom (Sumner) iz grupe New Order i Nilom Tenantom (Neil Tennant) iz sastava Pet Shop Boys oformio alternativnu supergrupu Electronic.

Nekoliko godina je bio ispod radara, objavio je album Boomslang 2003. godine sa grupom The Healers na kojem prvi put peva te je sarađivao sa brojnim bendovima poput The The. Na albumu Modest Mousea je gostovao 2007. godine, a s njima je bio i na turneji kao punopravni član. Nakon projekta s Modest Mouse nastupao je i sa bendom The Cribs, a zatim se napokon odlučio na solo karijeru te je 2013. godine objavio album The Messenger

Playland je usledio godinu kasnije, a Call the Comet je objavio prošle godine. Brojni fanovi dobiće priliku videti Džonija Mara na prvom festivalskom nastupu u sklopu 14. INmusic festivala na kojem će odsvirati presek hitova iz svoje bogate karijere, a publici će predstaviti i nove pesme.

Mar se pridružuje ranije najavljenim izvođačima kao što su SuedeThe HivesThe CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , SkindredPeter Bjorn and JohnGarbageSantigold, Fontaines D.C., Black Honey,Frank Turner & The Sleeping Souls i drugi.

Četrnaesto izdanje INmusic festivala održaće se od 24. do 26. juna na zagrebačkom Jarunu, a ulaznice po ceni od 499 kuna mogu se nabaviti putem službenog INmusic webshopa.

(Visited 26 times, 1 visits today)