John Martyn-ovi finalni snimci ugledali svetlost dana


John MartynHeaven and Earth, pokojnog folk/rock muzičara je „poslednji muzički testament“ i kao gost se pojavljuje Phil Collins.

Dve godine posle njegove smrti, John Martyn-ovi finalni snimci će ugledati svetlost dana. Phil Collins je među gostima na albumu Heaven and Earth, pevajući na svojoj pesmi „Can’t Turn Back the Years“.

Folk legenda Martyn je umro u januaru 2009. Dok je njegova smrt odbacila planove za rad sa džez muzičarem Pharoah Sanders-om, Martyn je snimao sa producentom Jim Tullio-om, dugogodišnjim prijateljem. Tullio sada radi sa koproducentom Gary Pollitt-om da objavi Martyn-ov „poslednji muzički testament“. „Džon je bio genije“, rekao je Tullio. „On je pravio muziku prirodnije nego što je iko koga sam do sada u životu upoznao, bez napora, kao način na koji ti i ja govorimo.“

Martyn-ova veza sa Collins-om seže iz perioda pre 30 godina kada je bivši bubnjar grupe Genesis produciorao Martyn-ov album Glorious Fool (1981).

Ostatak albuma Heaven and Earth je napravljen pomoću Martyn-ovih „omiljenih pratećih vokala“, sa Tullio-ovom i Pollitt-ovom montažom instrumentala. „Nismo uradili nikakve izmene“, Objasnio je Tullio. „Mnoge pesme su duge, čak i rasplinute, ali smo ih ostavili upravo takve, kao što ih je i John zadnji put čuo. Znali smo da je to to, tako da smo doneli svesnu odluku da zadržimo sve kako jeste, svaki delić.

Heaven and Earth će biti objavljen od strane Hole in the Rain Records-a, danas 3. maja, prenosi Guardian.

(Visited 41 times, 1 visits today)