JeuNS u Foxtrotu 11. januara


jeunsNovosadski sastav JeuNS postoji od 2001. godine, a osnovali su ga studenti francuske katedre koje je spojila ljubav prema frankofoniji. To ih i dalje održava i žele da svoju pozitivnu energiju prenesu i na novosadsku publiku. Upravo to imaju u planu u petak, 11. januara u Foxtrotu.

JeuNS svira obrade muzičara kao sto su: Lokua Kanza, DobaCaracol, Amadou & Mariam, Zap Mama

Bend je počeo i sa radom na autorskim pesmama, pevanje na francuskom praćeno muzikom koju bi mogli okarakterisati kao afro-pop.

Do sada su učestvovali tri puta na „Frankofonom festivalu pozorišta“ u Segedinu, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Somboru (Fracuski kulturni centar, Exit 2006, Exit 2008, Art Klub, Ben Akiba, Novi Sad s ljubavlju, Exit 2009, Cafe de Sol)…

JeuNS smo imali prilike da čujemo i na humanitarnom koncertu za novosađanina Milomira Mumovića Mumeta, koji se održao 21. oktobra prošle godine u kultnom Studiu M. Reportažu sa tog događaja možete pročitati ovde.

Bend čine: Vanja Manić (vokal), Milica Radulović (vokal), Zdenka Jurica (flauta), Siniša Karalić (bubnjevi),  Nestor Rešćanski (gitara), Nenad Zelić (bas gitara), i Zoran Živković (perkusije).

Ako volite ovaj zvuk obavezno posetite Foxtrot u petak; ulaz na svirku je besplatan.

(Visited 24 times, 1 visits today)