Jarboli singlom „Zabluda“ najavljuju novi album


JarboliVIS Jarboli, koji se trenutno nalazi na „Neophodnoj turneji“ po Srbiji u okviru koje će održati koncert u petak 19. aprila u beogradskom Božidarcu, objavili su danas novi singl i spot „Zabluda“.

Singl „Zabluda“ ne nalazi se na albumu „Zabava“ i njime Jarboli najavljuju novi album, a pevač i gitarista Boris Mladenović opisuje spot kao „malu i uzbudljivu bezbudžetnu avanturu u oblasti psihodeličnih vizuelnih iskustava“.

„Singl je sigurno najava novih aktivnosti grupe. Razne nove pesme su u pripremi i ubrzo posle turneje ćemo početi da ih snimamo. Planiramo da pesme puštamo u javnost jednu po jednu, kao što su se nekad objavljivali singlovi. Kada budemo imali četrdesetak minuta muzike smestićemo to na vinil i to će biti naš sledeći album“, kaže Mladenović.

Jarbolima će 19. aprila u Božidarcu predgrupa biti dvojac Ti, a Mladenović koncert najavljuje kao „uzbudljivo, živo, neurotično, glasno i neposredno rokenrol iskustvo“. Jarboli su dodatno proširili kolekciju pesama, vrativši se nekim veoma starim pesmama u novim aranžmanima, što će po rečima Mladenovica biti „za stare ljubitelje Jarbola mali vremeplov, za mlade naraštaje nešto možda potpuno novo.“

Ulaznica za koncert Jarbola u Božidarcu, koji se održava u okviru serijala „Vracar Rocks“, u pretprodaji je 500 dinara, i može se naći u Felix Shop-u (TC Sremska) i Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska). Na ulazu cena karte biće 700 dinara.

U okviru „Neophodne turneje“ Jarboli su već obišli Gornji Milanovac, Niš i Kragujevac, a posle Beograda predstoje im 26. aprila Subotica klub „Mladost“, 27. aprila novosadski „CK 13“ i 4. maja Kulturni centar Ruma.

  • Foto: Srđan Veljović

(Visited 48 times, 1 visits today)