Izložba rok fotografija „Zamrznuti tonovi“


Zamrznuti tonovi - Marko RistićIzložba rok fotografija pod nazivom „Zamrznuti tonovi“ autora Marka Ristića biće održana 13. aprila u galeriji sportskog kulturnog centra u Obrenovcu.

Fotograf i glavni i odgovorni urednik portala Nocturne magazine, Marko Ristić domaćin je ove izložbe. Za Marka ovo je prva samostalna izložba fotografija. Na otvaranju nastupiće beogradski bend Consecration, što će ovaj galerijski prostor pretvoriti u jedno zanimljivo rok veče.

Ovim povodom smo uradili i mini intervju sa Markom, pročitajte ga u nastavku:

RockSvirke: Otkud ideja za ovakvim poduhvatom?

Marko: Šest godina fotografisanja koncerata je dug period. Osetio sam potrebu da te fotografije prikažem nekome uživo. Monitori nisu toliko savršena stvar, na to gledam kao nužno zlo.

RockSvirke: Šta će posetioci moći da vide na ovoj izložbi (koje fotografije će biti izložene, koliko njih)?

Marko: Još uvek nisam 100% siguran koliko će fotografija biti izloženo, mada mislim da će galerija biti mala za sve što sam pripremio. Garantujem da broj neće biti mali. Ima tu fotografija raznih bendova. Od Goblina, preko Elementala do Leprousa i Prodigy-a.

RockSvirke: Koliko dugo će fotografije biti izložene?

Marko: Fotografije će biti izložene 2 nedelje, što nije mali period.

RockSvirke: Da li planiraš izložbe i u drugm gradovima u Srbiji?

Marko: Imam u planu mnogo toga, ali ništa još uvek potvrđeno. Sa par gradova smo u pregovorima. Čim budem znao nešto više, drage volje ću to podeliti sa vama!

O Markovoj fotografiji su rekli:

„Publika ne zna koliko je teško naći koncertnog fotografa koji umije uhvatiti „onaj“ posebni trenutak… Ako mu k tome pođe za rukom da uhvati trenutak koji je i članovima benda poseban, znaš da si našao osobu koja objektivom umije zabilježiti čaroliju. Ona se pojavi tek na čas i samo je vješto oko vidi. A Marko je upravo takav… Želim mu još puno izvrsnih koncerata i sjajnih fotografija!“
Remi / ELEMENTAL

Zamrznuti tonovi - Marko Ristić

“Mislim da se rad Marka Ristića može definisati kao profesionalna umetnička rock fotografija. Svaka fotografija ima višedimenzionalnu perspektivu. Ono što je najbitnije je da izražava emociju koju muzičar u trenutku daje. Uglavnom, Marku bih dao bez bilo kakve autorizacije da objavi moje fotografije bilo gde i kad, jer imam apsolutno poverenje u njegov rad.”
Nemanja Kojot Kojić / EYESBURN / HORNSMAN COYOTE

Zamrznuti tonovi - Marko Ristić

„Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti.“
Branko Golubović Golub / GOBLINI

Zamrznuti tonovi - Marko Ristić

Pokrovitelj izložbe je Komisija za kulturu GO Obrenovac, a organizaciji izložbe pomogla je i sjajna grupa mladih entuzijasta Mladi 11500.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19h, a ulaz je besplatan.

(Visited 92 times, 1 visits today)