Izložba koncertnih rok fotografija ROCK MOMENTI u Beogradu


U subotu 31. marta u beogradskoj Galeriji Božidarac biće upriličeno otvaranje izložbe koncertnih rok fotografija ROCK MOMENTI gde će se predstaviti Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Nemanja Đorđević, tri generacije fotografa sa tri različita ugla posmatranja koncertne rok scene i doživljaja fotografije. 

Već jedanaest godina Rock Momenti donose najbolje fotografije sa aktuelnih rok koncerata u Srbiji i regionu. Posle uspešnih izložbenih postavki u toku 2017. godine – proslave 10 godina postojanja izložbe u Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija u Zemunu i izložbe u saradnji sa projektom O3on i Galerijom Pro3or realizovane decembra 2017. godine – “50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji” (100 fotografija – 25 autora, od 1966. do 2017. godine) sada učestvuju na značajnoj manifestaciji Belgrade Photo Month u Galeriji Božidarac.

Izložba nosi snažan autorski individualni pečat svakog od troje fotografa potvrđen različitim ali ujednačenim izborom motiva i muzičkih grupa, i jasnom idejom šta je željeno da se tim izborom prikaže. Kroz strogu selekciju ukupno trideset koncertnih fotografija velikog formata Rock momenti nam donose raznovrsne umetničke dokumente o događajima koji su oplemenili našu stvarnost u proteklih nekoliko godina, od domaćih prezentnih aktera na muzičkoj sceni do poznatih muzičara sveta i regiona. Portret, atmosfera, gest, emocija, snaga, zanos, moć, osetljivost, magija muzike i ekspresije izvođača muzičkog čina iskazanog pred publikom, dovode nas do prepoznavanja i poistovećivanja ili sa onima koji fotografijom beleže te vanvremenske trenutke ili čak sa samim izvođačima. Značaj ovih foto zapisa jeste u njihovom dokumentu vremena i scene, veličanju samih muzičkih događaja, podsećanju na ljude koji su prošli prostorima Srbije i regiona i svojim nastupom doprineli da naša stvarnost bude malo čarobnija, lepša, otvorenija i bolja.

(Visited 106 times, 1 visits today)